fbpixel
Skip to main content

Corpul creativ - workshop Andrea Gavriliu

Corpul creativ - workshop Andrea Gavriliu

La finalul lunii august, Linotip-Centru Independent Coregrafic lanseaza un nou atelier de miscare. Andrea Gavriliu vine pentru prima oara in spatiul nostru dedicat dansului din cladirea Universul.

"Corpul Creativ"

În ultimii ani de activitate, am căpătat un interes deosebit pentru improvizație, ca unealtă pentru descoperirea de mișcări noi. Utilizând crearea de imagini mentale care să genereze mișcare, este fascinant modul în care corpul poate să răspundă impulsurilor în feluri în care n-a mai făcut-o până atunci, sau cel puțin nu le-am conștientizat, ratând, astfel, evenimente unice.

Acest workshop va opera cu improvizația pentru a putea descătușa o conexiune mai puternică cu noi înșine, cu spațiul și oamenii din jurul nostru, făcând corpul să fie în totalitate treaz, reactiv și jucăuș. Pe lângă libertatea pe care o oferă improvizația, vom experimenta o multitudine de exerciții bazate pe coordonare corporală, atât în sine, cât și în relație cu limbajul vorbit. Mergând pe ideea că vocea ne poate îndruma, scopul este de a ne folosi de ea pentru a ne face mai prezenți iar mișcările noastre să se rafineze, să capete sens.

 

The Creative Body

For the past few years, I became particularly interested in improvisation, a tool for discovering new movement. By using the creation of mental images to generate movement, it is fascinating how the body can respond to impulses in ways it's never done it before, or, at least, we haven't been aware of it, and therefore, we missed unique events.

This workshop will use improvisation to unleash a stronger connection to ourselves, to the space and people surrounding us, enabling the body to become totally awake, reactive and playful. Besides the freedom which improvisation can give us, we will experiment various exercises based on bodily coordination, by itself and in relationship with spoken language. Following the idea that the voice can lead us, the purpose is to use it in order to make us more present, so that our movement becomes more refined, full of sense.

 

*Atelierul se va desfasura in perioada 22 - 25 august:

22 august 19:00-22:00

24 august  13:00-16:00

25 august  13:00-16:00

Intregul atelier costa: 250 ron

Andrea Gavriliu s-a născut la data de 2 septembrie 1985 în Sfântu Gheorghe, a absolvit în 2008 Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca la clasa profesorului Bács Miklós, secția Actorie. Din 2007 și pana în 2014 a fost actriță la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. În anul 2011 a început cursurile de masterat în Artă Coregrafică la UNATC București, clasa prof. dr. Raluca Ianegic, pe parcursul cărora a realizat spectacolul „Zic Zac” care i-a adus în 2014 premiul special al senatului UNITER pentru teatru-dans și în 2017 premiul de excelență UNACOR pentru regie și coregrafie.

A realizat spectacole de teatru fizic precum „Hotel PM” (Teatrul German de Stat Timișoara, 2015), „Sărbătoarea primăverii” de Igor Stravinski („M Studio” Sfântu Gheorghe 2016), „Ludibrium” (Teatrul Tineretului Piatra Neamț , 2017), „OST (Organic Sound Twist)” (Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj Napoca, 2017), „Rețeta perfecțiunii în foarte mulți pași care nu duc nicăieri” (Teatrul de Nord Satu Mare, 2018), „Zadarnic de frumos” (Teatrul „Tomcsa Sándor”, Odorheiu Secuiesc, 2019), „Cataclisma” (Unteatru, Bucurelti, 2019).

A colaborat cu regizori precum Mihai Măniuțiu, Radu Afrim, Andrei Șerban, Vlad Massaci, Alexander Hausvater, Kazuyoshi Kushida și alții. Pe lângă activitatea coregrafică și cea de performer, este coregraf la Teatrul Național „Lucian Blaga” și doctorand și profesor asociat la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bólyai” din Cluj Napoca. În 2019 primește premiul special al senatului UNITER pentru mișcare scenică.

Participarea la workshop-uri precum „Trinity Laban Summer Dance School” din Londra, „Easman Summer Intensive” din Antwerp, Paris Summer Academy și B12 – Intention and Potential cu Hannes Langolf în Berlin, i-a oferit unelte valoroase atât în activitatea creativă, cât și în cea academică.

 

Mai multe informații pe wesite-ul oficial: https://www.andreagavriliu-format.com

we also recommend

Actul de a Ucide DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Actul de a Ucide

DVD - One World Romania
Bucuresti

Rita Gobi Workshop Come and find your own movement!
31 octombrie, 1 noiembrie / 20:00-22:00
Rita Gobi Workshop

Come and find your own movement!
LINOTIP – Centru Independent Coregrafic

Groundhog play / Happily Never After Festivalul Național de Improvizație !MPRO 7
09.11.2019
Groundhog play / Happily Never After

Festivalul Național de Improvizație !MPRO 7
Teatrul Național București - Sala Media