*Festival Pass-ul nu include accesul pe 20 septembrie la Biserica Anglicana
A treia ediție a festivalului Outernational Days are loc între 19 și 23 septembrie 2018, în mai multe locații din București:
★ Control Club
★ MNAC Bucharest
★ Anglican Church (Bucharest)
★ Hermitage. urban spiritual hub.
Programul Outernational Days 3 însumează 15 concerte live, 10 DJ seturi, 2 proiecții de film documentar, 5 lecture-uri și 1 instalație de artă contemporană curatoriată de ÎnContext Slănic Moldova.
Anul acesta, Outernational Days continuă să celebreze diversitatea și să exploreze teritoriile nuanțate ale muzicii. În contextul contemporan al migrațiilor și schimbărilor geo-politice, cultura și în special muzica este influențată de aceste transformări și mutații constante. De la hibrizi electronici din Orientul Mijlociu (Iran, Egipt și Liban) la muzică de transă din Mongolia sau Indonezia și muzică sacră din Zimbabwe, festivalul investighează muzica nu doar prin concerte live și DJ set-uri, ci și prin workshop-uri, lectures și proiecții de film. Programul Outernational Days 3 va include trupe și artiști din Egipt, Iran, Zimbabwe, Rusia, Israel, Turcia, Liban, Germania, Austria, Polonia, Australia, Elveția, Suedia și România.
Outernational Days 3 va aduce în centrul atenției conceptul de transă (explorat prin diferite concerte live, DJ seturi tematice, dar și prin lecture-uri) și modul în care se reflectă asupra muzicii.
Una din noutățile acestei ediții a festivalului o reprezintă un proiect comisionat pentru Outernational Days 3 ce constă într-un ansamblu (Outernational Ensemble) condus de către compozitorul, dirijorul și interpretul de muzică spectrală și contemporană Iancu Dumitrescu. Din ansamblu vor face parte Bogdana Dima (RO), Derya Yildirim (TR/DE), Diana Miron (RO), Koch Hans (CH), Katharina Ernst (AU), Laurenţiu Coţac (RO), Yael Lavie (IS); Cotė (RO) – visual. Concertul va avea loc pe data de 22 septembrie (de la 8 PM) la Hermitage Urban Spiritual Hub.
O altă noutate a celei de-a treia ediții a festivalului o reprezintă introducerea de locații noi (precum Biserica Anglicană, Muzeul Național de Artă Contemporană și Hermitage Urban Spiritual Hub) menite să ofere publicului o experiență senzorială unică, complet diferită de ce a însemnat Outernational Days până acum și, în ultimă instanță, o experiență memorabilă.
În cadrul Muzeului Național de Artă Contemporană vor avea loc și toate evenimentele discursive (lectures, filme, Q&A, artist talks), precum și expoziția de artă contemporană curatoriată de ÎnContext Slănic Moldova.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prezentat de Control Club (10 ani) și The Attic
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
★ September 19 @ MNAC (8 PM):
★ September 20 @ Anglican Church (8 PM):
★ September 21 @ Control Club (11 PM):
★ September 22 @ Hermitage Urban Spiritual Hub (8 PM):
★ September 22 @ Control Club (11 PM):
★ September 23 @ Control Club (9 PM):
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Parteneri instituționali: MNAC Bucharest, Goethe-Institut Bucuresti, Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest, Pro Helvetia Swiss Art Council, In Context/Slanic Moldova, Anglican Church (Bucharest), Hermitage. urban spiritual hub, Institutul Polonez,
Parteneri media: RADIO GUERRILLA, Telekom Electronic Beats, VICE România, Scena9, Revista ARTA, Marks, IQads, FEEDER.ro, Utopia Balcanica, Black Rhyno Music, Igloo
Partener de mobilitate: PONY Car Sharing
Parteneri de ospitalitate: Alt Shift, Lente
Artwork by Megan Dominescu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Outernational se referă la genuri de muzică actuală, contemporană, specifice unor subculturi sau periferii din spațiul cultural ce nu se identifică în mod direct cu normele vestice sau occidentale. Muzica asimilată ca fiind Outernational se regăsește pe tot parcusul Europei de Est, a Asiei, a Africii, a Orientului Mijlociu, a Indiei și se caracterizează în primul rând prin diversitate muzicală. Outernational nu este un gen muzical în sine, ci mai degrabă o platformă de promovare care funcționează la nivel global, precum și o condiție umană care se regăsește în artiștii din această sferă muzicală.
The Attic este o platformă multimedia de analiză, studiu, reprezentare, arhivare și diseminare a anumitor produse culturale muzicale cu o puternică expresie contemporană și care sunt specifice unor comunități și grupuri sociale marginale sau al unor subculturi din întreaga lume.