fbpixel

Mike Godoroja & Blue Spirit

Mike Godoroja & Blue Spirit

Mike Godoroja & Blue Spirit

Mike Godoroja a obișnuit publicul ca de fiecare dată să vină în întâmpinare cu o prospețime și cu o dorință de mereu nou. La fiecare festival sau turneu, echipa Blue Spirit alături de Mike Godoroja s-a străduit să propună publicului titluri de spectacole care să-l surprindă; să-l surprindă și să-l facă dornic să exploreze alături de Mike și echipa lui de artiști, aceste zone muzicale speciale pline de un potențial creativ realmente infinit.

Cariera lui Mike traversează o perioadă de peste 25 de ani de activitate, fiind unul dintre pionierii programelor de jazz, rock și blues de la Televiziunea Română și Radio România, un jurnalist cu articole culturale de importanță, autorul unor poeme incluse în volumul colectiv de 10 ori 10 pentru România, realizatorul a numeroase programe de radio și televiziune, producătorul muzical și artistic a unor nume legendare din România cum ar fi Johnny Răducanu, Marius Popp, formația Iris pentru mai mult de 12 ani de activitate precum și soprana foarte îndrăgită Felicia Filip.

La această prodigioasă carieră se adaugă aceea de artist, de muzician și promotor de muzică în cadrul proiectului Mike Godoroja and Blue Spirit, adunând în palmares peste opt albume și sute de concerte în România precum și o serie de participări la festivaluri internaționale în Belgia, Franța, Olanda sau Ungaria.

“Acustic Evening” este o invitație la un spectacol foarte intim , o întoarcere la instrumentele cu vibrații naturale și organice : la pian, la percuția acustică precum și chitara clasică. Toate acestea sunt asezonate cu o serie de instrumente care nu se regăsesc în mod obișnuit în concertele lui Mike, cum ar fi: hurdy-gurdy, banjo, sitar sau auto-harp guitar.

A cânta acustic este pentru Mikel Godoroja o propunere de limbaj artistic foarte diferită de propunerile electrice din spectacolele obișnuite; presupune în primul rând să gândești și să simți compozițiile pe care vrei să le cânți în vibrația instrumentelor acustice. Nu este o simplă transpoziție de la orchestrații ample la una simplă și acustică. E mai degrabă o transformare, o decodificare în așa fel încât vibrația instrumentelor acustice să aducă beneficiile unor emoții cu totul speciale.

Spectacolul este un survol în repertoriul pe care Mike Godoroja și echipa sa Blue Spirit l-au abordat în ultimii ani, de la blues-uri clasice cum ar fi “Crossroads” sau “You Shook me” până la piesele de pe viitorul album “Viață”, cum ar fi “Nopți de Sânziene” sau “Amintiri din Vama Veche” sau piese deja consacrate “Caii din Pădurea Letea” , “Mă doare” sau “Vă rog să aveți o viață frumoasă”. Va fi un zbor peste Led Zeppelin și Robert Johnson sau poemele scrise de

“Acustic Evening” este o invitație la o seară plină de vrajă și de comunicare directă între între suflete.Anul acesta echipa lui Mike este proaspătă atât ca și componență cît și ca energie

Este un spectacol unde Mike invită publicul să cunoască o nouă echipa artistică :

Alex Gavril unul dintre cei mai talentați chitariști pe care îi are România și care cu siguranță se pregătește, cu pași foarte repezi, să devină unul dintre marii chitariști ai noștri. Absolvent de școli de muzică și inginerie de sunet la Londra, un pasionat colecționar de ghtare electrice vintage extrem de rare și un fin cunoscător al sound-ului clasic și-n același timp talentat jurnalist, Alex Gavriil este un rebel, un neadaptat, un surprinzător artist prin neobișnuitul pe care îl introduce în fiecare act scenic al său.

Vali Vătuiu este coechipierul lui Mike de aproape 25 de ani și este în mod indiscutabil 

unul dintre cei mai buni toboșari ai țării noastre, una dintre figurile proeminente ai zonei jazz rock din România.

Echipa este întregită de Romeo Bejan la chitară bas, un ritmician cu mult balans și cu foarte bun simț muzical și de Ștefan Bocioc , absolvent de conservator la secția pian, excelent tehnic și un romantic ca expresie muzicală, abordând orga Hammond, clavinet, pian, sintetizatoare precum și alte instrumente neconvenționale cum ar fi orga cu pedale. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe