fbpixel
Skip to main content

Sameblod / Sânge de lapon - proiecție urmată de dezbatere „Emigrare in oglinda. Minoritar vs. majoritar” - moderator Irina Marga

Zilele Filmului Lux

Sameblod / Sânge de lapon - proiecție urmată de dezbatere „Emigrare in oglinda. Minoritar vs. majoritar” - moderator Irina Marga Zilele Filmului Lux

suedeză, saami română

Proiecție „Sameblod” , regia Amanda Kernell , producție Suedia-Norvegia-Danemarca (110 min.)  

Proiecție urmată de Dezbatere „Emigrare in oglinda. Minoritar vs. majoritar” - moderator Irina Margareta Nistor (ora 21:20)

Sinopsis
O femeie în vârstă merge împreună cu fiul ei în regiunea ei de origine, în nordul Suediei, la înmormântarea surorii sale. Ea nu vrea deloc să își reia legătura cu familia și cu comunitatea, pe care le-a lăsat în urmă pe când era foarte tânără. Odată ajunsă acolo, este învăluită de amintiri: în adolescență, ea a suferit umilințe din partea suedezilor conformiști, a încercat să se facă acceptată ca egala lor și, în cele din urmă, și-a schimbat identitatea ca să poată scăpa de un destin mult prea limitat. După toți acești ani, ea înțelege că, prin respingerea originilor ei, nu a făcut decât să se autoiluzioneze.

 

Parlamentul European invită iubitorii de film la Cinema Cinema Elvire Popesco în perioada 19-21 noiembrie, pentru a viziona cele trei pelicule ajunse în finala competiției LUX: „120 BPM”, „Sameblod” și „Western”.

we also recommend