Les Films de Cannes a Bucarest

Les Films de Cannes a Bucarest ADÈLE: CAPITOLELE 1 si 2

Les Films de Cannes a Bucarest

ADÈLE: CAPITOLELE 1 si 2

„La Vie d'Adèle: Chapitres 1 & 2”/„Adèle: Capitolele 1 și 2”

 

Film de închidere, în prezența regizorului Abdellatif Kechiche 

„La Vie d'Adèle: Chapitres 1 & 2”/„Adèle: Capitolele 1 și 2”, distins cu Palme d’Or și Premiul criticii - FIPRESCI, a fost filmul favorit al juriului prezidat de Steven Spielberg, al criticii, dar și al publicului de la Cannes 2013. 
Autorul filmului, cel mai titrat regizor al anului 2013, Abdellatif Kechiche, vine pentru prima dată la București, ca invitat special al Les Films de Cannes à Bucarest. Regizorul va susține o lecție de regie pentru studenții de la școlile de cinema, va sta de vorbă cu spectatorii în cadrul unor sesiuni de întrebări și răspunsuri, dupa proiecțiile filmelor sale, își va prezenta în avanpremieră în România cel mai recent film al său, va avea o conferință de presă și întâlniri cu presa de specialitate.
Inspirat de romanul grafic Le Bleu est une couleur chaude, de Julie Maroh, „Adèle: Capitolele 1 și 2”  le are ca protagoniste pe Adèle (Adèle Exarchopoulos) și Emma (Léa Seydoux), două adolescente care descoperă împreună iubirea, dorința și suferința. Pelicula are „cele mai explozive scene explicite de sex între lesbiene din istoria recentă”, titra „Variety” după premiera de la Cannes.
Fenomenala performanță a celor două actrițe a fost premiată cu două trofee Palme d’Or pe lângă cel oferit filmului, o excepție în istoria festivalului. „Filmul lui Kechiche are trei ore și singura problemă legată de durata lui e că l-aș fi putut urmări bucuros încă alte șapte. Este o extraordinară explozie prelungită de plăcere, tristețe, furie, dorință și speranță, explozie care include și cele mai bune două interpretări din întreg festivalul, ale lui Adèle Exarchopolous și Léa Seydoux”, scria „The Telegraph”.

 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend