fbpixel
Skip to main content

DAS SCHÖNSTE PAAR / CEL MAI FRUMOS CUPLU

15+

Zilele Filmului German 2019

DAS SCHÖNSTE PAAR / CEL MAI FRUMOS CUPLU Zilele Filmului German 2019

15+ DE RO/EN

Director: Sven Taddicken
Cast: Maximilian Brückner, Luise Heyer, Leonard Kunz
Duration: 1h 33
Country: Germania, Franța
Year: 2018

În timpul vacanței petrecute pe o insulă din Mediterană, Malte și Liv Blendermann, un tânăr cuplu de profesori, au fost atacați de trei adolescenți, iar Liv a fost violată. Doi ani mai târziu, cei doi continuă să proceseze încă tragicul eveniment, dar reușesc să fie tari și solidari. Amândoi încearcă să-și salveze relația, chiar dacă încrederea reciprocă și relația sexuală nu și-au revenit complet la normal. Într-o zi, Malte se întâlnește întâmplător cu unul dintre atacatori. În timp ce Liv preferă să uite ce s-a întâmplat, ca să-și poată vedea de viața ei, Malte este cuprins de o puternică dorință de răzbunare. Înainte de a vorbi cu Liv sau de a anunța poliția, are loc o confruntare între el și tânărul respectiv, ceea ce se va dovedi totodată o probă pentru relația dintre Malte și Liv.

Luise Heyer, interpreta rolului principal, mai este prezentă în festival cu peliculele „Băiatul trebuie să iasă la aer“ și „Leif în concert – Vol.2“.

Filmul a obținut premiului pentru producător la Filmfest Hamburg 2018, iar actrița principală a fost nominalizată la Premiul German de Film 2019.

 

Despre regizor:

Sven Taddicken, născut în 1974 la Hamburg, a studiat regie/scenografie la Academia de film Baden-Württemberg, în Ludwigsburg, între 1996 și 2002. Deja din timpul studenției a realizat mai multe filme premiate. Filmul său de absolvire, Einfach so bleiben, a fost premiat cu aur la Festivalul de scurtmetraj german. Lungmetrajul Emmas Glück (Norocul Emmei) a primit patru nominalizări la Premiul German de Film, inclusiv la categoria Cel mai bun film.

we also recommend

24.08.2020
Blow Up My Town + From the East

ONE WORLD ROMANIA #13
Cinema Elvire Popesco, Bucuresti

13.08.2020
Mumia

CINEVARA Sezonul 2 - Trecut pentru viitor
Rezidența BRD Scena9, Bucuresti

La dolce vita TIFF.19
10.08.2020
La dolce vita

TIFF.19
Apáczai