Weekend de vis

Weekend de vis Q&A in prezenta regizorului si a echipei

Weekend de vis

Q&A in prezenta regizorului si a echipei

Title: WEEKEND DE VIS
Director: Ovidiu Georgescu
Cast: Ioana Mărcoiu, Radu Micu,Teodora Calagiu, Damian Victor Oancea, Mădălina Anea; Adriana Pîrvu, Cosmin Dominte, Dana Vulc, Costina Cheyerouze, András Demeter, Codrin Boldea; Cristi Toma, Răzvan Ilie, Sonia Kalman, Andrei Şchiopu, Iulia Neacşu, Mihai Răzuş, Cristi Bajora Adriana Drăguţ, Marina Flueraşu, Monica Eftimiu,Irina Margareta Nistor
Duration: 1h 25m
Country: România
Year: 2024

Alex și Maria, doi tineri corporatiști, planifică un copil. Dar asta nu e simplu, pentru că cei doi sunt striviți de joburi și de stresul zilnic. Preț de trei ani la rând ei încearcă să procreeze în weekenduri ‚organizate’, care eșuează lamentabil. Disperați, angajează o mamă-surogat. Însă relația lor se deteriorează, ajung să divorțeze, iar mama purtătoare rămâne să gestioneze singură problema.
 

Declarație regizor:

Aproape o jumătate de secol, în Bucureşti, ca şi în toată România, şi ca în alte capitale ex-comuniste din Estul Europei precum Budapesta, Praga, Varşovia, timpul părea ca s-a oprit în loc. „Trăiam” cu senzaţia unei încremeniri definitive. Zilele, anii, păreau la fel iar speranţa că ceva s-ar putea schimba vreodată dispăruse din viaţa noastră. Şi, de vreme ce nimic nu părea să se poată schimba, nu mai exista nici viitor. Căci un viitor care arată la fel ca trecutul şi ca prezentul nu este viitor.

Apoi au venit marile schimbări şi curgerea timpului s-a deblocat. Ca şi când s-ar fi prăbuşit un baraj, acesta a început să curgă din nou – dar cu forţa şuvoaielor după acumulările produse de stagnare. Un dinamism în fond, la fel de bolnav ca şi încremenirea care-l precedase, şi-a pus amprenta asupra vieţii noastre, fiind luat drept spirit întreprinzător după model occidental. Numai că ceea ce lipsea era tocmai ...spiritul. Am început să calchiem atitudini, gesturi, mecanisme, nedublate însă de spiritul civilizaţiei din care proveneau. E adevărat, lucrurile se mişcau din nou, cu viteza şi forţa unei viituri. Dar, tot ca o viitură, ele aduceau la suprafaţă tot ce era mai rău în noi. În plus, încrederea în viitor fiind departe de a fi reabilitată, nimeni nu era dispus să gândească în perspectivă, pe termen lung, sau măcar mediu. Iar impetuozitatea cataclismică plus nerăbdarea febrilă au început să facă victime la fel de ireparabile ca şi dictatura comunistă.

În filmul meu independent WEEKEND DE VIS, doi tineri corporatiști aflați la începutul carierelor și al experienței lor conjugale, au pe lista de ”activități”, printre multe altele, și aducerea pe lume a unui copil, care să le întregească familia și viețile. Doar că acest lucru se dovedește dificil spre imposibil, pentru că cei doi nu mai găsesc timp ca să-l conceapă, iar, din cauza stresului, sarcina nu este simplu de obținut. I-am urmărit în demersul lor de a deveni părinți timp de trei ani consecutivi, cu accent pe 3 weekenduri ”de procreare” pe care le pregătesc minuțios și ... vă invit în cinematografe, începând cu 31 mai, să vedeţi ce se întâmplă, inclusiv în epilogul filmului dintr-un viitor... nu foarte îndepărtat.”


 

Declarație scenarist, Theo Herghelegiu:

Weekend de vis a fost un tur de forță. Un pariu licitat la mai multe ‘curse’ și un test pe diferite nivele, pentru noi, toți. O aventură cinema mai plină de neprevăzut, eu, una n-am trăit niciodată. A fost, cum s-ar zice, show-ul din spatele show-ului – spectaculos și adrenalinic.

Și la final, atunci când se trage linie și se numără plus-uri și minus-uri, cu produsul finit în fața ochilor, spre bucuria oamenilor implicați, rezultatul a fost unul neașteptat de frumos. Iar ceea ce mi se pare super-cool, este faptul că, în timpul filmărilor la Weekend, inspirată din pletora de întâmplări pe set și din turnurile de situație tragi-comice, a venit ideea unui alt scenariu, pentru un alt film; o altă producție independentă, pe care, cine știe – vreodată....

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


MERE ROȘII Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
MERE ROȘII
#drama #comedy
Online
LOVIND O PASĂRE DE PRADĂ / TO KILL A BIRD OF PREY Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
LOVIND O PASĂRE DE PRADĂ / TO KILL A BIRD OF PREY
Online
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE / YOUTH WITHOUT AGE Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE / YOUTH WITHOUT AGE
Online
Mo smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
Mo
Online
Oddity TIFF.23
22:00 - Sunday, 23 June
Oddity
Cinema ARTA Cluj
La Reine TIFF.23
15:00 - Monday, 17 June
La Reine
Cinema ARTA Cluj