fbpixel
Skip to main content

Malmkrog (2020)

Malmkrog (2020) SERILE FILMULUI ROMÂNESC (SFR), ediția a 12-a

Malmkrog (2020)

SERILE FILMULUI ROMÂNESC (SFR), ediția a 12-a - Avanpremieră

Regizor: Cristi Puiu

Secțiunea: Avanpremieră

Invitat: Cristi Puiu

Sinopsis: La final de decembrie, la conacul familiei Apafi, trecut demult în proprietatea unor nobili înrudiți cu familia Rurikovici, câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună. 

Sunt cinci la număr, și fiecare pare să aparțină unei alte lumi. Olga, cea mai tânără dintre ei, se ocupă cu editarea de cărți religioase; Nikolai, logodnicul Olgăi, e filosof; Ingrida este soția generalului Andrei Nikolaevici Shatilov; Edouard este un politician în ascensiune; Madelaine este o celebră pianistă.

Undeva, într-unul dintre dormitoare, ultimul descendent al familii Apafi - bătrân, orb și obligat să stea la pat din pricina unei paralizii - se află sub îngrijirea unei sore medicale.

Imediat după micul-dejun, cei cinci se întorc la obișnuita lor partidă de whist și la veșnicele discuții, care îi sunt asociate în mod tradițional. De-această dată, însă, controversa pe care o stârnește titulatura de „armată întru-Hristos” nu pare să conducă la un consens oarecare, ba dimpotrivă, ia proporții, se ramifică, deschizând noi și noi teme, continuându-se în timpul prânzului și intrând în impas la ora ceaiului.

Nimic din ceea ce se întâmplă în acest Ajun de Crăciun nu pare să conțină semnele cataclismului. La final  de decembrie, și un demon neștiut pare a fi pus stăpânire pe lume.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend


EDIȚIE SPECIALĂ /  SPECIAL EDITION Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
EDIȚIE SPECIALĂ / SPECIAL EDITION
Online
STRĂINUL / THE STRANGER Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
STRĂINUL / THE STRANGER
Online
PINTEA Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2023, 72h de la achiziționarea biletului
PINTEA
Online
BELLE smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
BELLE
Online