fbpixel
Skip to main content

R.M.N.

R.M.N. scenariul și regia Cristian Mungiu

R.M.N.

scenariul și regia Cristian Mungiu

R.M.N., cel mai recent film al regizorului Cristian Mungiu, a avut premiera mondială pe 21 mai, fiind selectat în competiția Festivalului de Film de la Cannes, locul în care au premiera în fiecare an cele mai așteptate, originale și valoroase filme de lungmetraj din întreaga lume. 

Spectatorii din Târgu Mureș sunt printre primii care vor putea vedea filmul pe marele ecran și vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul Cristian Mungiu si actrița Orsolya Moldován la proiecția de vineri, 6 iunie, ora 19:30, de la Palatul Culturii. 

R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor. După premiera de la Cannes, publicațiile internaționale au elogiat filmul: „Mungiu a realizat un film precis și intimidant despre frica colectivă și individuală într-o comunitate afltă în dezintegrare” notează Michael Sennhauser în Sennhauser's Film Blog; „Scene discrete, de o claritate și o densitate uluitoare, cu o rigoare a construcției camuflată de spontaneitatea prezentării", „Film complex, atât de încărcat de idei, încât te-ai aștepta ca preocuparea pentru estetică să nu fie o prioritate, R.M.N. este de o frumusețe aproape neverosimilă" scrie Jessica Kiang în Variety. 

Sinopsis: În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de iubita lui din tinerețe pe care arde să o revadă (Csilla). Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm. 

Filmul îi are în rolurile principale pe Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu și Orsolya Moldován.

Durata: 126 minute
Rating: AP 12

Prețul biletului este de 25 lei de persoană, indiferent de locul atribuit în sală.
Copiilor sub 12 ani nu le este permis accesul in sala.
Prețul biletului este întreg și NU se aplică reduceri pentru categoria student/elev/pensionar. 

 

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend


THE DOWRY Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
THE DOWRY
Online
MANASSE
10 Oct-1 Jan 2024
MANASSE
Online
Rheingold TIFF.22
21:45 - Monday, 12 June
Rheingold
Poligon Park Florești
My Muslim Husband TIFF.22
17:15 - Friday, 16 June
My Muslim Husband
Victoria Cinema
Not A Thing TIFF.22
17:15 - Wednesday, 14 June
Not A Thing
Sapientia University