fbpixel
Skip to main content

Remake, Remix, Rip-Off

Remake, Remix, Rip-Off Cinema of Commoning

Remake, Remix, Rip-Off

Cinema of Commoning

r: Cem Kaya | 2014 | documentar | Germania, Turcia | 96’

lb: DE | sub: EN

Selectat de SİNEMA TRANSTOPIA.

Berlinul este casa unei mari comunități de germani de etnie turcă, devenită astăzi parte integrantă a vieții culturale a orașului. O gamă diversă de filme a fost produsă în cadrul industriei de film turcești (Yeşilçam), inclusiv comedii, filme de acțiune și melodrame, fiind extrem de populare în această comunitate. Proiectate în cinematografe sau urmărite de pe casete VSH acasă, Yeşilçam a conturat cultura filmelor realizate de migranți în Germania, precum și o generație de regizori germani renumiți. În ciuda rolului fundamental în viața socială și culturală a comunității de imigranți din Turcia, fenomenul este adesea neglijat și aproape absent în discursurile culturale. Cem Kaya dedică documentarul acestei industrii de film prolifice, legăturii puternice cu publicul și strategiilor creative folosite pentru a evita problemele legate de drepturile de autor. Remake, Remix, Rip-Off a fost mereu un film care ne-a inspirat și se potrivește perfect abordării transnaționale pe care o folosim la SİNEMA TRANSTOPIA.

– Malve Lippmann & Can Sungu de la SİNEMA TRANSTOPIA

Cum poate fi co-creat un nou tip de cinema într-o societate transnațională?

SİNEMA TRANSTOPIA, cinematograf-experiment realizat de bi’bak, explorează cinematograful ca spațiu al discursului social, al schimbului și al solidarității. Seria de filme curatoriată colectiv reunește diverse comunități sociale și face conexiunea între locuri asemănătoare, dar îndepărtate la nivel geografic; unește evenimente din trecut și prezent și scenarii din viitor și se distanțează de privirea eurocentrică asupra perspectivelor transnaționale, (post-)migrante și postcoloniale. SİNEMA TRANSTOPIA este un alt fel de cinematograf, cu un angajament simultan pentru comunitățile locale și internaționale, care înțelege cinemaul ca o importantă sferă publică a sociabilității; consideră istoria filmului ca fiind crucială pentru memoria culturală și este dedicat unei multitudini de culturi și arte ale filmului. În Haus der Statistik la Berlin-Alexanderplatz, SİNEMA TRANSTOPIA construiește legături între practicile urbane și film, pentru a crea un spațiu care deschide accesul, stimulează discuțiile, educă, impresionează, provoacă și încurajează.

_______________________________

8 cinematografe. 8 orașe din jurul lumii. Un nou model de cinema alternativ.

Cinema ARTA invită publicul în perioada 28 aprilie - 9 iunie 2020 la o serie de proiecții de film însoțite de discuții, parte a proiectului internațional Cinema of Commoning.

Cinema of Commoning, un proiect inițiat de bi'bak și Sinema Transtopia (Berlin,Germania) dezvoltat alături de alte șapte cinematografe: Cine CCC (Santiago, Chile), Cinema Akil (Dubai, UAE), Kundura Sinema (Istanbul, Turcia), Cinema ARTA (Cluj-Napoca, România), Forum Lenteng (Jakarta, Indonezia), DocClub (Bangkok, Thailanda), Cinema Geração (Luanda, Angola) vizează organizarea unui program de filme curatoriat colectiv în toate cele 8 cinematografe partenere.

Proiect finanțat de Kulturstiftung des Bundes și Berlin Senat for Culture and Europe.

cinemaofcommoning.com

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend


GOLGOTA Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
GOLGOTA
#drama
Online
Bilet cadou smART HOUSE films from Bad Unicorn
valabil 1 lună
Bilet cadou
Online
FANFAN LA TULIPE Gina Lollobrigida (1927-2023); Film la cererea spectatorilor
16:30 - Tomorrow, 2 February
FANFAN LA TULIPE
Cinemateca Eforie
LICEENII ROCK'N ROLL / ROCK'N ROLL TEENAGERS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2023, 72h de la achiziționarea biletului
LICEENII ROCK'N ROLL / ROCK'N ROLL TEENAGERS
Online
DECISION TO LEAVE
20:00 - Saturday, 4 February
DECISION TO LEAVE
Cinema Union
Titanic
19:00 - Thursday, 9 February
Titanic
Cinema Borșa 3D