fbpixel
Skip to main content

Raphael: The Young Prodigy / Rafael - Tânărul maestru

Raphael: The Young Prodigy / Rafael - Tânărul maestru

r: Massimo Ferrari | 2021 | documentar | Italia | 85’ 

 

Marcând cei 500 ani de la moartea lui Rafael, documentarul ne propune o imersiune în perioada renascentistă pentru a explora arta sublimă a unuia dintre cei mai mari pictori ai tuturor timpurilor.

Filmul prezintă povestea artistului din Urbino începând cu extraordinarele sale portrete feminine: mama, iubita, zeiţa, toate acestea jucând un rol important în viaţa lui Rafael şi oferind o nouă perspectivă din care poate fi spusă istoria sa.

Datorită intervenţiilor unor experţi recunoscuţi la nivel internaţional, acest documentar ne va permite să descoperim cele mai semnificative oraşe şi locuri din viaţa unuia dintre maeştrii renascentişti. O atenție deosebită a fost acordată lucrărilor lui Rafael, în mod special portretelor sale reprezentând femei, acestea fiind calea prin care idealul de frumusețe al artistului s-a dezvoltat.

Pictor al papalității, custode al Antichității, arheolog și explorator, Rafael a fost o figură versatilă, care a avut o influență deosebită atât asupra contemporanilor săi, cât și auspra generațiilor care i-au urmat.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
INDEPENDENȚA ROMÂNIEI / THE INDEPENDENCE WAR

Cinemateca Online
Online

04.10.2022
FUTURA

BIFF 2022
Cinema Muzeul Taranului - Studio H. Bernea, Bucuresti