Proiecție Crai nou și Q&A cu actorul Mircea Postelnicu

15+
Proiecție Crai nou și Q&A cu actorul Mircea Postelnicu

Proiecție Crai nou și Q&A cu actorul Mircea Postelnicu 15+

„Crai nou” este un film românesc care urmărește călătoria psihologică a unei fete printr-un proces de maturizare plin de experiențe dureroase, confuze și dezumanizante. Este o poveste grea și emoționantă, care vrea să scoată din umbra secretizării acele experiențe de abuz atât de răspândite, încât par absolut normale. În astfel de contexte, doar educația și colaborarea dintre oameni pot aduce schimbări pozitive.

„Am știut dintotdeauna că trebuie să spun povestea fetelor din comunitatea în care am crescut, dar am căpătat cu greu puterea să-mi manifest emoțiile în imagini. Deoarece cred cu tărie în explorarea colaborativă și abordarea interdisciplinară, am format echipa chiar înainte ca scenariul să fie scris și astfel am explorat împreună mijloacele de a lăsa povestea să se nască din emoții.” Alina Grigore, regizoare.

Filmul urmărește povestea Irinei, care se luptă să plece la studii în București, în încercarea de a scăpa de influența familiei sale violente și de viața izolată dintr-un sat de munte. În timp, Irina se metamorfozează din victimă în agresor, ca urmare a diferitelor forme de violență la care este supusă. „Crai Nou" este o dramă psihologică care implică familie, sex și un pic de sânge.

Proiecția filmului va fi urmată de un Q&A cu echipa filmului, invitatul special fiind Mircea Postelnicu, actor născut și crescut în Alexandria. Sesiunea de Q&A va fi moderată de coordonatoarea Laboratorului, psih. Silvia Ciubotaru, pentru a oferi publicului cel mai bun context de integrare a experienței de vizionare a filmului.

Eveniment nerecomandat persoanelor sub 15 ani.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


ION – BLESTEMUL IUBIRII / ION – THE CURSE OF LOVE Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
ION – BLESTEMUL IUBIRII / ION – THE CURSE OF LOVE
Online
ALERTA / THE ALERT Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
ALERTA / THE ALERT
Online
BEAU IS AFRAID / TOATE FRICILE LUI BEAU smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
BEAU IS AFRAID / TOATE FRICILE LUI BEAU
Online