fbpixel
Skip to main content

Profu' / Teach

Profu' / Teach

Profu', unul dintre cele mai premiate documentare românești din ultima vreme va fi prezentat la Centrul Cultural Reduta în 11 noiembrie, de la 19.00.

 

Regizat de Alex BrendeaProfu' spune povestea lui Dorin Ioniță, un profesor de matematică din Bistrița care iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditații în propriul apartament, dotată cu scaune, bănci și chiar o tablă. Cel mai mare vis al său este să aibă o școală care nu se pliază pe sistemul tradițional de educație, un loc eliberat de tirania metodelor convenționale de predare. De-a lungul unui an școlar, îi urmărim efortul de a retrezi în elevi dragostea pentru învăţătură, oferindu-le nu doar lecții de matematică, cât lecții de viață.

 

Profu' a fost încununat de succes anul trecut la Festivalul de la Jihlava (Cehia), unde a fost declarat cel mai bun documentar din Centrul și Estul Europei, juriul motivând că este ,,un film esențial, care trebuie să fie văzut în toată lumea”; tot în 2019, la Astra Film Festival din Sibiu a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar românesc.Alex Brendea (33 de ani) are o bogată experiență ca director de imagine pentru mai multe filme documentare și de ficțiune, printre care ,,Anul Dragonului”, produs pentru HBO România,Războiul Regelui”, ”Off the Beaten Track”, o coproducție Mobra Films și Ikandi Ireland, precum și documentarul ”Tatăl meu, Lucian Blaga” și lungmetrajul de ficțiune independent ”Ca niciodată: A fost odată”. Profu' este debutul său regizoral.Profu'  este o producție Luna Film, fiind distribuit în România de Transilvania Film.
Partener media: AARC - All About Romanian Cinema.

we also recommend

26.11.2020, între orele 14:00 și 24:00
O SCRISOARE PIERDUTĂ / THE LOST LETTER

Cinemateca Online
Online

28.11.2020
Strada speranței – Mercy street

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film Cluj-Napoca
Online

Amfiteatre și închisori (2010) Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film Cluj-Napoca
28.11.2020
Amfiteatre și închisori (2010)

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film Cluj-Napoca
Online

DUMBRAVA MINUNATĂ / THE ENCHANTED GROVE Cinemateca Online
27.11.2020, în intervalul 14:00-24:00
DUMBRAVA MINUNATĂ / THE ENCHANTED GROVE

Cinemateca Online
Online