Oxigen FREE Diving - Film și discuții

Oxigen FREE Diving - Film și discuții

Oxigen FREE Diving - Film și discuții

One Breath Around The World, 2019, 12’48 | Haven, 2016, 5'8 | ‍Free Fall, 2010, 4’18
r: Guillaume Néry

Freediving este o formă de scufundare în apnee, în care scufundătorul coboară liber fără utilizarea unei butelii de oxigen. Această activitate presupune atingerea unor adâncimi mari și menținerea respirației sub apă pentru perioade extinse de timp. Practicanții freediving-ului explorează adâncimile oceanului, interacționează cu fauna marină și experimentează senzații unice de libertate.
Simona Laiu are o experiență de zece ani ca freediver. Inițial, frica de apă a fost un obstacol, dar, la 21 de ani a învățat să înoate și a devenit pasionată de sporturile acvatice. A început cu scuba diving, iar după obținerea primului brevet a locuit o perioadă în California și Mexic, unde a explorat epave și s-a scufundat alături de foci și mai multe specii de rechini. În momentul în care a descoperit freediving-ul s-a îndrăgostit de această disciplină și nu s-a mai întors la scufundările cu butelie. A călătorit și a trăit în multe părți ale globului, explorând viața marină și studiind modul în care ea poate fi conservată. S-a antrenat în Tenerife și în Marea Britania, unde a avut ocazia să se scufunde împreună cu coloniile de maternitate de foci și să înoate alături de balene pilot. A ajuns în Norvegia, dincolo de Cercul Polar, unde a întâlnit balena albastră (cea mai mare specie de balene) și a înotat cu orci (numite și balene ucigașe). Deși apreciază tehnologia și tehnicile din scuba diving, Simona preferă libertatea pe care i-o oferă freediving-ul și, în mod particular, interacțiunea cu fauna marină, care, după cum a putut observa, nu se simte amenințată de acest gen de scufundători.
Filmele lui Guillaume Néry nu vorbesc despre freediving ca sport, ci despre freediving ca artă. Scufundările lui sunt imersiuni într-o lume pe care puțini dintre noi o cunosc, dar în care, odată ce ai pătruns, nu mai există cale de întoarcere.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


MOROMEȚII / MOROMETE FAMILY Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
MOROMEȚII / MOROMETE FAMILY
Online
DRUMUL OASELOR / THE DEATH ROAD
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DRUMUL OASELOR / THE DEATH ROAD
Online
LICEENII ROCK'N ROLL / ROCK'N ROLL TEENAGERS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2023, 72h de la achiziționarea biletului
LICEENII ROCK'N ROLL / ROCK'N ROLL TEENAGERS
Online
BEAU IS AFRAID / TOATE FRICILE LUI BEAU smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
BEAU IS AFRAID / TOATE FRICILE LUI BEAU
Online