fbpixel
Skip to main content

MALMKROG

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Cinema Union, Bucuresti Wednesday, 27 October 2021 / 15:00 10 lei
Centrul Cultural Reduta Brașov, Brasov Saturday, 06 November 2021 / 19:00 25 lei (preț întreg)
10 lei (bilet elevi/studenți/pensionari)
MALMKROG

HU, RU, FR, DE, EN, RO RO

Regia: Cristi Puiu
Dramă - România, Serbia, Elveția, Suedia, Bosnia, Macedonia de Nord - 2020 - 3h20 
Cu: Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot, István Téglás, Edith Alibec, Sorin Dobrin, Judith State
Sinopsis:  
E sfârșit de decembrie, iar la conacul familiei Apafi, trecut demult în proprietatea unor nobili înrudiți cu familia Rurikovici, câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună.
Sunt cinci la numar, și fiecare pare să aparțină unei alte lumi. Olga, cea mai tânară dintre ei, se ocupă cu editarea de cărți religioase; Nikolai, logodnicul Olgăi, e filosof; Ingrida este soția generalului Andrei Nikolaevici Shatilov; Edouard este un politician în ascensiune; Madelaine este o celebră pianistă. 
 
Undeva, într-unul dintre dormitoare, ultimul descendent al familii Apafi - bătrân, orb și obligat să stea la pat din pricina unei paralizii - se află sub îngrijirea unei sore medicale. 
Imediat după micul-dejun, cei cinci se întorc la obișnuită lor partidă de whist și la veșnicele discuții, care îi sunt asociate în mod tradițional. De-această dată, însă, controversa pe care o stârnește titulatura de “armată întru-Hristos” nu pare să conducă la un consens oarecare, ba dimpotrivă, ia proporții, se ramifică, deschizând noi și noi teme, continuându-se în timpul prânzului și intrând în impas la ora ceaiului. 
 
Nimic din ceea ce se întâmplă în acest Ajun de Crăciun nu pare să conțină semnele cataclismului. 
 
E sfârșit de decembrie, și un demon neștiut pare a fi pus stăpânire pe lume.

Premiul Encounters  pentru cea mai bună regie- Festivalul Internațional de Film la Berlin 2020, Locul 4 pe lista cu cele mai bune 10 filme ale anului 2020 realizată de echipa Cahiers du Cinéma, Premiul pentru cel mai bun scenariu §i premiul pentru cel mai bun film - Sevilla 2020
 

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
MITICĂ POPESCU

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Dincolo de nisipuri

Cinemateca Online
Online

No time to die Nu e vreme de murit
23.10.2021
No time to die

Nu e vreme de murit
Florin Piersic Cinema