FOCUS EYAL SIVAN: SPECIALISTUL – PORTRETUL UNUI CRIMINAL MODERN / THE SPECIALIST – PORTRAIT OF A MODERN CRIMINAL

RO
FOCUS EYAL SIVAN: SPECIALISTUL – PORTRETUL UNUI CRIMINAL MODERN / THE SPECIALIST – PORTRAIT OF A MODERN CRIMINAL One World Romania, ediția a 17-a

FOCUS EYAL SIVAN: SPECIALISTUL – PORTRETUL UNUI CRIMINAL MODERN / THE SPECIALIST – PORTRAIT OF A MODERN CRIMINAL

One World Romania, ediția a 17-a - FOCUS
RO

Section: FOCUS
Director: Eyal Sivan
Duration: 2h 8m
Country: France, Israel, Germany, Belgium, Austria
Year: 1999

Procesul incredibil al unui om înfricoșător de obișnuit. Alcătuit în întregime din materiale extrase din cele 350 de ore de imagini înregistrate în timpul procesului lui Adolf Eichmann, la Ierusalim în 1961, acest film despre supunere și responsabilitate este portretul unui expert în rezolvarea problemelor, un criminal modern. Filmul este inspirat din controversata carte a lui Hannah Arendt, „Eichmann la Ierusalim, raport asupra banalității răului”.

Expert pe probleme de imigrație și specialist în „problema evreiască”, responsabil cu transportul deportaților rasiali către lagărele naziste între 1941 și 1945, acesta își descrie activitatea cu o sufocantă precizie birocratică. Îmbătat cu amețeala propriei neputințe, acuzatul se descrie ca fiind „o picătură în ocean, un instrument în mâinile unor forțe superioare”. Dacă nu ar fi făcut-o el, spune Eichmann, ar fi existat altcineva în locul lui care să o facă. Contrastul dintre natura monstruoasă a crimei și mediocritatea acuzatului este unul imediat izbitor și devine și mai evident pe parcursul celor treisprezece scene ale acestui documentar, care dezvăluie portretul unui om teribil de obișnuit.

Filmul este subtitrat în română și engleză.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe