fbpixel
Skip to main content

Încă înregistrăm / Still Recording

16+

One World Romania 2019

Încă înregistrăm / Still Recording One World Romania 2019

16+ arabă engleză, română

Acest film este tentativa reușită a doi tineri activiști sirieni de a realiza un portret sensibil și complex al unei situații imposibile, care nu simplifică mizele războiului civil care le distruge țara și care pune întrebări existențiale într-o manieră universală.  

Nu vedem super-eroi, ci bărbați tineri care au devenit soldați ai unei cauze pierdute. Sunt foarte curajoși, au idealuri și sunt gata de orice pentru a și le apăra, dar în cadrul filmului ne apar ca persoane care ne seamană, cu speranțele lor, cu ezitările lor, cu descurajarea lor, chiar cu plictiseala lor și uneori arătându-și imaturitatea și o anumită nonşalanţă specifice vârstei. 

De partea cealaltă a „graniței" (o stradă), la 500 de metri de acest infern pe pământ, în cartierele neasediate ale Damascului, viața „normală" continuă - văzând-o, ne dăm seama de nebunia regimului sirian și de schizofrenia din jur. Într-adevăr, nu există posibilitatea unui viitor în mijlocul unei asemenea violențe a statului. Datorită celor doi realizatori ai filmului, simțim și înțelegem acest lucru pe deplin.

 

Regia: Saeed Al Batal & Ghiath AyoubDurată: 116 min

 

PREMII SI FESTIVALURI

Venice Film Festival 2018

Mar del Plata International Film Festival 2018

Göteborg Film Festival 2019

Ji.hlava International Documentary Film Festival

Valdivia International Film Festival - Best International Feature Film

we also recommend