fbpixel
Skip to main content

CĂLĂTORIA LUI CHIHIRO (CLASELE V-VIII)

Kinodiseea Altfel

CĂLĂTORIA LUI CHIHIRO (CLASELE V-VIII) Kinodiseea Altfel

Spirited Away / CĂLĂTORIA LUI CHIHIRO

clasele V-VII

I125 min

Japonia

2001

Hayao Miyazaki, Kirk Wise

Premiul Oscar pentru cea mai bună animație - 2003, Ursul de aur - Berlin 2002, Premiul pentru cel mai bun film asiatic - Hong Kong film awards 2002 etc.

Un film de aventură fantastic ca niciun altul, Spirited Away spune povestea lui Chihiro, o fetiță ambițioasă de 10 ani, nefericită că familia ei își mută domiciliul și va trebui să-și facă prieteni noi.

Tatăl lui Chihiro se abate de la drumul spre casă pentru a explora un tunel misterios din pădure. Pe partea cealaltă pare să fie un parc de distracție, dar de fapt este un oraș bântuit. Fără să-și dea seama, au ajuns în Lumea Spiritelor, o lume cu scene de basm, locuită de zei antici și ființe magice, peste care domnește vrăjitoarea Yubaba. Părinții săi fiind captivi și Yubaba hotărâtă să îi țină sclavi pentru totdeauna, Chihiro va trebui să-și folosească toată energia pentru a supraviețui în acest loc nou și ciudat. Cu ajutorul lui Haku, un spirit tânăr și curajos, este forțată să-și depășească temerile și să se alăture unei lupte ca în povești, pentru libertatea familiei ei.

we also recommend