fbpixel
Skip to main content

Seara Filmului Internațional – proiecția „Coco avant Chanel”

Grădina cu Filme – Cinema & More

Seara Filmului Internațional – proiecția „Coco avant Chanel” Grădina cu Filme – Cinema & More

Sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 21:00,  te invităm în Grădina cu Filme – Cinema & More la Seara Filmului Internațional, unde vom proiecta pelicula „Coco avant Chanel”, în regia lui Anne Fontaine, cu Audrey Tautou, Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola. 

SINOPSIS

„<<Coco Chanel>> urmărește copilăria nefericită și prima parte a vieții celebrei creatoare de modă franceze Gabrielle Bonheur Chanel. După moartea mamei lor, surorile Gabrielle și Adrienne sunt abandonate de către tată într-un orfelinat, iar mai târziu sunt forțate să-și câștige singure existența. După ce este cântăreață într-o cafenea pariziană frecventată de către soldați bădărani și cusătoreasă în atelierul unui croitor de provincie, tânăra Gabrielle devine protejata bogatului Etienne Balsan și prietena fostei iubite a acestuia pe nume Emilienne d'Alencon. 

 

Îndrăgostită de atrăgătorul englez Arthur Capel, nonconformistă și rebelă, feministă și încăpățânată, Gabrielle "Coco" Chanel își manifestă talentul de designer vestimentar creând inițial pălării pentru doamnele din Paris și apoi haine simple cu o croială masculină, caracterizate prin stil și eleganță. Având origini modeste și provenind dintr-o familie foarte săracă, această femeie, înzestrată cu o personalitate puternică și cu idei inovatoare, a reușit să se transforme într-un simbol mondial al succesului și al libertății de expresie artistică. Filmul este bazat parțial pe lucrarea biografică <<L'irreguliere>> a autorului Edmonde Charles-Roux.”

AG

____

*Accesul începând cu ora 20:00

**Intrare pe bază de bilet

***Bilete disponibile online – pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari nr. 7)

**** Detalii și Regulament de participare: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Ștefan Luchian

Cinemateca Online
Online

10.07.2022
PLAYLIST

CINEFEMINA - proiecţie în interior
Cinema Elvire Popesco, Bucuresti