fbpixel
Skip to main content

Johanna D’Arc of Mongolia

DE, FR, RU RO
Johanna D’Arc of Mongolia Focus Delphine Seyrig  - Post OWR

Johanna D’Arc of Mongolia

Focus Delphine Seyrig - Post OWR
DE, FR, RU RO

De: Ulrike Ottinger

Cu:  Delphine Seyrig, Irm Hermann, Peter Kern, Gillian Scalici, Inès Sastre

Comedie, Dramă – Germania - 1989  - 2h45 

Despre ciclu:

One World Romania, împreună cu Institutul Francez și cu Institutul Goethe din București, vă invită în lunile mai și iunie la o incursiune alături de marea actriță și militantă Delphine Seyrig în cinematograful feminin al anilor ’70 și ’80, urmând ca în timpul festivalului, între 11 și 20 iunie, să aducă un omagiu activității sale de cineastă dedicată cauzei feministe, într-o perioadă în care mișcarea avea nevoie de personalități celebre în prim-plan.  

Program warm-up Delphine Seyrig la Cinema Elvire Popesco: 
Golden Eighties de Chantal Akermen - luni, 24 mai 
Delphine și Carole, insoumuses de Callisto McNulty - luni, 31 mai 
India Song de Marguerite Duras - luni, 7 iunie 
Ioana d’Arc a Mongoliei de Ulrike Ottinger - luni, 28 iunie 

Despre film:

Șapte femei călătoare din Occident, foarte diferite una față de cealaltă, se întâlnesc la bordul Expresului Trans-Siberian. Amiciția conjucturală care se leagă între ele pe parcursul călătoriei va fi pusă la încercare atunci când vor fi răpite de un trib de călărețe mongole condus de carismatica Prințesă Ulun. Dacă ați văzut "Taiga: O Călătorie În Nordul Mongoliei" (un documentar-gigant, lung de mai bine de opt ore, pe care îl recomandăm călduros), nu ai cum să nu recunoști, în această poveste fantastică, ritualurile comunitare și modurile de viață mongole nomade. În această ficțiune pusă în scenă în această realitate mongolă, Ulrike Ottinger chestionează, într-o manieră foarte fluidă și liberă, întâlnirea dintre oameni, lumi, culturi, sexe, precum și dintre ficțiune și documentar. Este ultimul rol cinematografic al lui Delphine Seyrig (a murit de cancer în 1990): Lady Windemere, o femeie etnograf extrem de elegantă și liberă, un personaj minunat pe care actrița franceză a putut să îl impregneze cu tot feminismul său. (Vanina Vignal)

Festivaluri și premii: San Francisco International Film Festival 1997 / Berlin International Film Festival 1989 - World Premiere / Festival International du nouveau Cinéma, Montreal 1989 - Audience Award / German Film Awards 1989 - Film Award in Gold - Best Visual Design / London Film Festival 1989 - „Outstanding Film of the Year” / Toronto International Film Festival 1989

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


ACTORUL ȘI SĂLBATICII / THE ACTOR AND THE SAVAGES Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
ACTORUL ȘI SĂLBATICII / THE ACTOR AND THE SAVAGES
Online
Ballerina Animest.18
15:00 - Sunday, 8 October
Ballerina
Cinemateca Eforie
Dancing with Myself Animest.18
18:30 - Saturday, 7 October
Dancing with Myself
Instituto Cervantes
Comic Collection Animest.18
16:30 - Sunday, 8 October
Comic Collection
Institutul Goethe