fbpixel
Skip to main content

Vieți între ape

un film de Oana Ivan

Vieți între ape un film de Oana Ivan

Sinopsis:
 Localnicii din Sfantu Gheorghe, un sat pescaresc de sute de ani Delta Dunarii, traiesc o serie de schimbari socio-economice, mai ales din 1991 de cand a fost infiintata Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si spatial protejat UNESCO.
Bazat pe o teza de doctorat in antropologie ce analizeaza efectele turismului si ale politicilor ecologice asupra culturii locale, filmul urmareste sa descopere traiul zilnic al pescarilor si al familiilor sale.
Privit din perspectiva personala a regizoarei, “Vieti intre ape” incearca sa deconstruiasca stereotipiile cele mai vehiculate (“paradis natural, pelicani, nuferi si lipoveni barbosi) pentru a vedea, intelege si accepta in final cultura pescareasca a celor ce traiesc si se lupta pentru supravietuire printre apele deltei.

Detalii tehnice:
- film documentar, 90’, 2016
scenariu, camera, regia, producator: Oana Ivan
-filmat pe parcursul a 7 ani, in Delta Dunarii (Sfantu Gheorghe)

Detalii biografice:
Oana Ivan: doctor in antropologie (University of Kent, U.K.-Univ. Babes-Bolyai), lector asociat (UBB) antropologie vizuala, colaborator National Geographic, consultant World Bank, Academia Romana.

Link-uri:
-trailer “Vieti intre ape”: https://www.youtube.com/watch?v=QcKi_KpRmP0
-facebook: vieti intre ape

Preț: 10 lei - tarif întreg / 8 lei - redus (elevi, studenți, pensionari) și pentru grupuri de 10 bilete - reducerea se aplică la coșul de cumpărături. 

we also recommend