COMPETIȚIA TINERE TALENTE – SCURTMETRAJ

FR RO
COMPETIȚIA TINERE TALENTE – SCURTMETRAJ FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2024 - COMPETIȚIA TINERE TALENTE - SCURTMETRAJ

COMPETIȚIA TINERE TALENTE – SCURTMETRAJ

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2024 - COMPETIȚIA TINERE TALENTE - SCURTMETRAJ
FR RO

Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a patra oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez de la București.

Durata totală a programului este de 1h43 și toate filmele sunt vorbite în franceză, cu subtitrare română.

Cele 5 filme prezentate în cadrul acestei secțiuni sunt:

SAINTONGE GIRATOIRE. r : Quentin Papapietro - 2023 - 13 min - documentar

Pe drumurile din Saintonge, la intrarea în sate sau de-a lungul șoselelor de centură, în fața locurilor pe unde trecem fără să ne oprim au fost amenajate construcții ciudate: sensuri giratorii organizate cu o obsesie pentru cultura locală. 

Cinéma du Réel 2023 – Compétition Officielle (Première), Festival Côté Court 2023 – Compétition Essai/Art Vidéo

PLEINE NUIT. r: Manon Coubia - 2023 - 15 min - dramă

Într-o dimineață, scafandrii recuperează arme din al Doilea Război Mondial. Se crede că bunica lui Louison este implicată.

Selecție oficială Locarno

PETIT SPARTACUS. r : Sara Ganem - 2023 - 27 min - documentar autobiografic

"Între rachiuri și blocuri orientale, navighez cu Spartacus, bicicleta mea vorbitoare de greacă. Dar nici măcar măreția lumii nu este suficientă pentru a-mi îneca tristețile."

Festival international du court métrage de Clermont-Ferrand (2024), Premiers Plans - Angers (2024)

LA CHALEUR. r : Maïa Kerkour - 2023 - 23 min - dramă

În Cévennes, o familie se reunește în casa bunicii lor pentru a-i veghea trupul neînsuflețit. În toropeala verii, bucuria continuă. În curând, trupul va părăsi casa.

Premiers Plans - Angers (2024), Festival Tous Courts d'Aix en Provence (2023)

RAPIDE. r : Paul Rigoux - 2022 - 25 min. - comedie - Paul Rigoux - 2022 - 25 min.

Doi colegi de apartament au stiluri de viață radical diferite: Jean este lent, Alex este rapid. Într-o dimineață, Alex primește un prieten rapid, iar Paul un prieten lent. 

Festival International du court métrage de Lille (Les Rencontres Audiovisuelles) : Premiul național (2023), Basta Fest : Premiul Juriului tânăr pentru Cel mai bun film (2023), Festival du film Court en Plein air de Grenoble : Premiul Unifrance (2023)

MEMBRII JURIULUI SUNT:

RAMONA ARISTIDE 

Ramona Aristide a absolvit masteratul de filmologie la UNATC și a făcut parte din selecția Talents Press Sarajevo. În prezent, ține o rubrică de film la revista Films in Frame și moderează la cineclubul Film Menu. Alternativ, fotografiază și e implicată  în diverse expoziții colective. Are o slăbiciune pentru slow cinema și muzica post punk.

DALESIA COZORICI

Dalesia Cozorici urmează programul de masterat la UNATC, specializându-se în „Arhive Audiovizuale: Prezervare și curatoriere”. Este co-autoare de benzi desenate și nuvele grafice, redactor de articole despre cinema și se implică în diverse aspecte ale industriei, inclusiv scenaristică, distribuție de film și programare festivalieră. Asistă programul KineDok din România și este implicată în proiecte de formare cinematografică pentru adolescenți.

LAURA SĂVUȚIU 

Laura Săvuțiu a studiat regie de film la Universitatea Națională De Artă Teatrală Și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, având o înclinație aparte spre dimensiunea teoretică a filmului. Momentan este interesată de modurile în care filmul se intersectează cu mixed media, arhivistica și teoria imaginii.
 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe