fbpixel
Skip to main content

Playback

romanian english
Playback DokStation

Playback

DokStation
romanian english

Regie: Iulia Rugină / RO / 2023 / 1h17m / VO: RO / SUB: ENG

Distribuție: Sorin Lupașcu

Playback îl urmărește pe Sorin Lupașcu, un cunoscut DJ din perioada României comuniste, în încercarea lui de a rămâne vizibil în prezent. Filmul alunecă înainte și înapoi în timp, prin materiale de arhivă și o coloană sonoră încărcată de muzică, dezvăluind subtil transformările unei societăți est-europene pe parcursul ultimilor 50 de ani.

România comunistă a anilor ’80 era încuiată cultural în fața vestului. Accesul la muzica pop/rock era uneori la fel de restrâns ca cel la alimente. Fără Google, Wikipedia, reviste și fotografii, discotecile erau singurele locuri în care oamenii puteau asculta muzica interzisă de partidul comunist. DJ-ii erau singurii care aduceau oamenilor muzica. Piesele erau traficate pe viniluri sau înregistrate în secret de pe posturi de radio străine și difuzate în fața mulțimilor dornice să danseze.

Playback e construit în jurul unuia dintre cei mai cunoscuți DJ ai vremurilor acelora. E un portret din prezent al unui om a cărui călătorie prin viață și-a căpătat propriul soundtrack. Prin materiale de arhivă și imagini din prezent, Playback recreează o cronologie selectivă a întâmplărilor muzicale care au schimbat fața unei societăți, din România comunistă a anilor ’80 până la democrația din prezent.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


TRENUL DE AUR / THE GOLDEN TRAIN Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
TRENUL DE AUR / THE GOLDEN TRAIN
Online
Șase săptămâni TIFF Oradea
15:00 - Sunday, 1 October
Șase săptămâni
Teatrul de Stat
Hush Hush Little Bear Animest.18
13:00 - Saturday, 14 October
Hush Hush Little Bear
Cinemateca Eforie