fbpixel
Skip to main content

JOY DIVISION

DokStation 2018

În 4 iunie 1976, patru tineri din Manchesterul post-industrial au mers să vadă un concert Sex Pistols la Manchester Lesser Free Trade Hall. Inspirați de show-ul care a aprins scena muzicală locală, cei patru au înființat una din cele mai influente formații din lume – Joy Division.
30 de ani mai târziu, în ciuda unei tragedii care le-a retezat ascensiunea, Joy Division au un public mai numeros ca oricând, iar moștenirea și influența lor asupra scenei muzicale actuale nu poate fi ignorată.
Beneficiind de participarea tuturor membrilor supraviețuitori (care s-au regrupat apoi sub titulatura New Order), documentarul analizează povestea Joy Division, cu ajutorul filmărilor live în exclusivitate, fotografiilor personale și înregistrărilor audio descoperite recent.
Regizat de Grant Gee, filmul este cronica unei ere a schimbărilor socio-politice majore, în Anglia, dar și povestea nespusă a patru bărbați care au escaladat barierele economice și culturale, lăsând în urmă o moștenire muzicală durabilă. Cu participarea: Bernard Sumner, Peter Hook și Stephen Morris, Genesis P. Orridge (Throbbing Gristle), Tony Wilson (Factory Records), Anton Corbijn.

Regia: Grant Gee / SUA / 2007 / 93 min
Distribuție: Richard Boon, Anton Corbijn, Kevin Cummins

 

JOY DIVISION DokStation 2018

we also recommend

ERUPȚIA / THE ERUPTION Cinemateca Online
30.05.2020, între orele 14:00 și 24:00
ERUPȚIA / THE ERUPTION

Cinemateca Online
Online

The Motherhood Archives / Arhivele maternității ANTICAMERA OWR
disponibil până la 30.06.2020
The Motherhood Archives / Arhivele maternității

ANTICAMERA OWR
Online

La tortue rouge / Țestoasa roșie ARTA-Acasă
1 iunie, 10:00 - 8 iunie, 00:00
La tortue rouge / Țestoasa roșie

ARTA-Acasă
Online

Afterimage / Imaginea de apoi ARTA-Acasă
3 iunie, între orele 19:00 și 00:00
Afterimage / Imaginea de apoi

ARTA-Acasă
Online