fbpixel
Skip to main content

DESOLATION CENTER

DokStation 2018

Înainte de Burning ManCoachella sau Lollapalooza, a existat Desolation Center. Cu mult diferit de succesoarele sale, festivalurile alt-chic, concertele organizate în deșertul californian, la începutul anilor ’80, de către un grup anarhist, nu erau festivaluri în sine, ci un loc de adunare pentru punkiști și alți marginalizați din Los Angeles și din împrejurimi.
În centrul acestei mișcări DIY se afla Stuart Swezey, un punkist falit, de 20 de ani, din Los Angeles, cu un fler deosebit pentru inovație și originalitate. Swezey mai organizase concerte sub titulatura Desolation Center, în hale și diverse spații improprii din LA, însă era în căutarea unui loc de desfășurare ferit de ochii oamenilor legii. Astfel, cu resurse puține și câteva autocare școlare închiriate, dar și cu ajutorul prietenilor săi din trupele punk Minutemen și Savage Republic, Swezey a organizat primul eveniment intitulat „Mojave Exodus”, în 1982.
Fără scene propriu-zise, cu un sistem de sonorizare improvizat și alte facilități inexistente, 250 de posesori de bilete confecționate din carton au luat parte la primul festival de acest fel din deșertul californian și s-au declarat fascinați. Mișcarea a luat amploare și, în anii următori, la Desolation Center au concertat Sonic YouthThe Meat Puppets sau Perry Farrell.
Regizat chiar de Stuart Swezey, documentarul Desolation Center se adresează tuturor rebelilor cu sau fără cauză, ce vor găsi o sursă de inspirație în această călătorie înapoi în timp, în perioada de glorie a punk-ului avangardist.

Regia: Stuart Swezey / S.U.A. / 2018 / 92 min
Distribuție: Anthony Ausgang, Joe Baiza, Bob Bert

 

DESOLATION CENTER DokStation 2018

we also recommend

God Exists, Her Name is Petrunya / Dumnezeu există și numele lui e Petrunija ARTA-Acasă
31.05.2020, între orele 19:00 și 00:00
God Exists, Her Name is Petrunya / Dumnezeu există și numele lui e Petrunija

ARTA-Acasă
Online

S-A FURAT O BOMBĂ  / A BOMB HAS BEED STOLEN Cinemateca Online
30.05.2020, între orele 14:00 și 24:00
S-A FURAT O BOMBĂ / A BOMB HAS BEED STOLEN

Cinemateca Online
Online

NU VREAU SĂ MĂ ÎNSOR  / I DON’T WANT TO GET MARRIED Cinemateca Online
29.05.2020, între orele 14:00 și 24:00
NU VREAU SĂ MĂ ÎNSOR / I DON’T WANT TO GET MARRIED

Cinemateca Online
Online

The Motherhood Archives / Arhivele maternității ANTICAMERA OWR
disponibil până la 30.06.2020
The Motherhood Archives / Arhivele maternității

ANTICAMERA OWR
Online