fbpixel
Skip to main content

Foals: Rip Up The Road (2019)

Foals: Rip Up The Road (2019) DokStation 5

Foals: Rip Up The Road (2019)

DokStation 5

Documentar și concert film deopotrivă, Rip Up The Road prezintă portretul uneia dintre cele mai îndrăgite formații britanice actuale, Foals. Filmat de-a lungul unei perioade de 12 luni, în care trupa a finalizat înregistrările pentru două albume de studio și a dus la capăt un amplu turneu internațional, documentarul include și secvențe din cele două concerte susținute la Alexandra Palace din Londra.
În 2017, după patru albume de studio cu vânzări record și după 10 ani de turnee non-stop, cvintetul din Oxford se afla într-un moment de răscruce. Basistul și membrul fondator Walter Gervers a decis să părăsească trupa, iar procesul de creație necesar unui nou album a însemnat renunțarea la colaborări cu producători de renume, în favoarea sesiunilor de înregistrări pe cont propriu. Chitaristul și vocalistul Yannis Philippakis a preluat rolul de producător, iar rezultatul a fost unul dintre cele mai ambițioase proiecte Foals de până acum: albumul în două părți Everything Not Saved Will Be Lost, lansat în 2019.
Astfel, Rip Up The Road surprinde, într-o atmosferă intimă, povestea unui grup de prieteni și a regenerării lor creatoare. Documentarul urmărește trupa în turneul internațional din 2019, în America de Nord și de Sud, Europa, Australia, Noua Zeelandă și Asia, precum și în sezonul festivalurilor din Marea Britanie. Rezultatul este un film ce explorează rolul formațiilor muzicale în climatul actual, extremele euforiei și izolării din timpul turneelor și păstrarea motivației și inspirației, într-o industrie neiertătoare.
Regizat de Toby L, co-fondator Transgressive Records, și editat de Jerry Chater (Radiohead – Meeting People Is Easy), documentarul este presărat cu secvențe din concerte live, mixate de legendarul producător Alan Moulder (U2, The Cure, Nine Inch Nails, Led Zeppelin).

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend


ENIGMELE SE EXPLICĂ ÎN ZORI / MYSTERIES UNRAVEL AT DAWN Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
ENIGMELE SE EXPLICĂ ÎN ZORI / MYSTERIES UNRAVEL AT DAWN
Online
EMISIA CONTINUĂ / THE BROADCAST CONTINUES Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
EMISIA CONTINUĂ / THE BROADCAST CONTINUES
Online
Film Food: She Chef Dinner prepared by Chef Florin Dumitrescu at DaPino, presented by LIDL
18:30 - Monday, 12 June
Film Food: She Chef
Military Club
Mammalia TIFF.22
19:30 - Wednesday, 14 June
Mammalia
Sapientia University
Stella TIFF.22
19:00 - Sunday, 11 June
Stella
Military Club