Close [proiecție film]

Close [proiecție film]

Close [proiecție film]

Close”, câștigătorul Grand Prix la Cannes și unul dintre filmele favorite în cursa pentru Oscar – Cel mai bun film străin a avut premiera în cinematografele din România pe 27 ianuarie. Până în prezent, filmul a adunat peste 30 de premii internaționale și peste 40 de nominalizări.

Synopsis

La 13 ani, prietenia este un sentiment de neprețuit. Léo şi Rémi împart totul de când se ştiu, însă primele semne ale adolescenței le pune intimitatea relației la grea încercare. O legătură profundă care se rupe brusc și tragic, lăsându-l pe Léo să înţeleagă cu ce a greşit.

Trailer: https://youtu.be/58rpFBpFWaA 

”Close” este prilejul ideal să descoperiți noul copil minune al cinematografului european – regizorul belgian Lukas Dhont de numai 31 de ai, adorat de mai toate marile festivaluri, cu Cannes-ul în frunte.

Filmul oferă și ocazia de a descoperi doi actori copii fenomenali. Cu atât mai impresionantă e performanţa lor, cu cât a fost rodul întâmplării. Regizorul l-a întâlnit pe Eden (care îl interpretează pe Léo) în trenul care mergea de la Anvers la Gent, la scurt timp după ce a scris prima scenă a filmului, şi a fost frapat de expresivitatea puştiului.  Procesul de casting a fost laborios. În final, au fost selectaţi 40 de copii care au dat probe în perechi. Când cineastul i-a văzut pe Eden și Gustave (care îl joacă pe Rémi) împreună, a știut că au o legătură specială, pentru că „au reușit să se scufunde în emoția scenelor ca apoi să-și revină rapid. Au fost copilăroși și totuși și-au abordat rolurile cu maturitate”. 

”Close” are un scor aproape perfect (91%) de cronici pozitive pe Rottentomatoes.com. Criticii de film îl consideră, în cvasiunanimitate, un studiu profund emoţionant al iubirii frăţeşti şi unul dintre cele mai sfâșietoare portrete ale bullying-ului filmate vreodată. Pentru aceştia, Close este o perspectivă tandră, extraordinar interpretată, asupra inocenței pierdute în copilărie.

 

Titlu original: Close

Gen: Dramă

Regia: Lukas Dhont

Distribuția: Eden Dambrine, Gustav De Waele, Émilie Dequenne

Limba: olandeză, franceză, flamandă

Durata: 105 minute

Lansare în România: 27 ianuarie 2023

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


VÂNĂTOAREA DE VULPI / FOX HUNTING Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
VÂNĂTOAREA DE VULPI / FOX HUNTING
Online
FALEZE DE NISIP / SAND CLIFFS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
FALEZE DE NISIP / SAND CLIFFS
Online
Pororoca smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
Pororoca
Online
BING BANG Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2023, 72h de la achiziționarea biletului
BING BANG
Online
BOSS smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
BOSS
Online