UNDEVA ÎN EST / SOMEWHERE IN THE EAST

UNDEVA ÎN EST / SOMEWHERE IN THE EAST Cinemateca Online

UNDEVA ÎN EST / SOMEWHERE IN THE EAST

Cinemateca Online

România / 1991 / 109’ / color / Dramă / AG 

Regia: Nicolae Mărgineanu

Scenariul: Augustin Buzura, Nicolae Mărgineanu, adaptare după romanul ”Fețele tăcerii” de Augustin Buzura

Cu: Remus Mărgineanu, Valentin Voicilă, Dorel Vişan, Maria Ploae, Ion Fiscuteanu, Constantin Florescu, Marius Stănescu, Călin Nemeş, Sorin Cociş, Smaranda Olteanu

Produs de: Studioul de creație SOLARIS 

Într-un sat transilvănean din anii '50, activiştii de partid recurg la toate mijloacele pentru a-i determina pe ţărani să se înscrie în cooperativă. Rezistenţa împotriva acestora este susţinută de familia Măgureanu, trecută de autorităţi în categoria chiaburilor, şi de grupul înarmat condus de Sterian (Călin Nemeș) - un fost ofiţer -, care desfăşoară acţiuni de guerilă. Deşi aceste confruntări se soldează cu moartea a doi din băieţii familiei Magureanu şi cu sinuciderea lui Sterian, nici unul din oponenţi nu consimt să facă jocul comuniştilor. 

Filmul a avut premiera în România în data de 24 iunie 1991. A primit Premiile pentru cea mai bună imagine, cel mai bun scenariu, cel mai bune costume în cadrul Premiilor ACIN din 1991.

 

Location
Date
Price
Order
Location
Date
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
Order

12 lei


Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizionarea spectacolului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe