fbpixel
Skip to main content

Cinema, mon amour

Cinema of Commoning

Cinema, mon amour Cinema of Commoning

r: Alexandru Belc | 2015 | documentar | România, Republica Cehă | 70’ | AG

lb: RO | sub: EN

Selectat de CINEMA ARTA.

Cinema, Mon Amour urmărește povestea lui Victor Purice și a echipei sale, în lupta lor de zi cu zi pentru a conserva un cinematograf din Piatra Neamț (România). Visează să readucă la viață zilele sale de glorie, încercând să țină pasul cu realitatea crudă. Într-un cinematograf în care nu există încălzire și care se prăbușește, care nu este susținut de către autoritățile publice, lupta începe să semene cu cea a lui Don Quixote. Într-un fel, aceasta este și povestea din spatele Cinema ARTA din Cluj-Napoca, care a fost renovat și deschis fără ajutor public. Ambele sunt povești cu un final fericit, care arată puterea unui grup de oameni dedicați și entuziasmați, care își urmează visul și aduc o schimbare pozitivă în comunitatea din care fac parte.

– Monica Sebestyen de la Cinema ARTA

Cinema ARTA este un cinematograf independent de artă din Cluj-Napoca, România. Cinematograful, deschis în 1913, este unul dintre cele mai vechi din regiune. Este un spațiu cultural, axat pe conținut audio-vizual, un catalizator pentru sectorul independent și creativ, care are în vedere crearea experiențelor culturale care inspiră și devin semnificative pentru participanți. Misiunea sa este promovarea valorilor culturale, a toleranței și a diversității, expunând și încurajând interacțiunea dintre diverse forme de artă și oameni.

_______________________________

8 cinematografe. 8 orașe din jurul lumii. Un nou model de cinema alternativ. 

Cinema ARTA invită publicul în perioada 28 aprilie - 9 iunie 2020 la o serie de proiecții de film însoțite de discuții, parte a proiectului internațional Cinema of Commoning. 

Cinema of Commoning, un proiect inițiat de bi'bak și Sinema Transtopia (Berlin,Germania) dezvoltat alături de alte șapte cinematografe: Cine CCC (Santiago, Chile), Cinema Akil (Dubai, UAE), Kundura Sinema (Istanbul, Turcia), Cinema ARTA (Cluj-Napoca, România), Forum Lenteng (Jakarta, Indonezia), DocClub (Bangkok, Thailanda), Cinema Geração (Luanda, Angola) vizează organizarea unui program de filme curatoriat colectiv în toate cele 8 cinematografe partenere. 

Proiect finanțat de Kulturstiftung des Bundes și Berlin Senat for Culture and Europe.

cinemaofcommoning.com

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
PARAȘUTIȘTII / THE PARATROUPS

Cinemateca Online
Online

07.07.2022
Abonament Filmul de Piatra #14


Piatra Neamț, Piatra-Neamt