fbpixel
Skip to main content

Ficțiune 1 (Gala deschidere)

Bucharest Short Film Festival 2018

Ficțiune 1 (Gala deschidere) Bucharest Short Film Festival 2018

Ficțiune

SALIX CAPREA 

Q&A Valeriu Andriuță

R: Valeriu Andriuță

Republica Moldova, 2018, 30’

O localitate de provincie din Moldova, primarul satului împreună cu polițistul îl ,,interoghează’’ pe un presupus hoț, când un apel telefonic schimbă radical mersul lucrurilor. Pentru a doua zi se anunță o vizită a șefilor de partid și a unei delegații din America. Un singur lucru ar vrea să vadă înaltii oaspeti: cum au crescut copacii de SALIX CAPREA pe care i-au plantat pe toloaca satului cu cativa ani în urmă. 

Cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu – La Cabina 2018

O EPAVĂ ÎN PARADIS, SAU ABSURDA PROVOCARE A BARULUI / A WRECK IN PARADISE, OR THE PREPOSTEROUS BAR CHALLENGE / LA DÉFI DU RADE, OU L’IRRÉSTIBLEL ASCENSION D’UN POCHARD AU PARADIS 

R: François Zaïdi
Franța, 2018, 20'

În toiul nopții, un bărbat beat tocmai a făcut un accident de mașină. Cu toate acestea, vede o lumină în calea sa ... și totodată și câteva suflete, la fel de pierdute ca și el. Destinul este pe cale să îi ofere ultima sa șansă. Va fi în stare să profite de ea?

Premiul publicului - Festival Manolo 2018; Certamen Internacional De Cortometrajes Ciudad De La LÍnea 2018; Festival Etang d'Arts 2018

ZI DE MAI / MAY DAY 

R: Olivier Magis, Fedrik De Beul
Belgia, 2017, 22'

În sufrageria lui Thierry s-au adunat mai mulți oameni. Deși nu se cunosc, toți sunt acolo pentru a-și împlini același vis: își doresc să își găsească o slujbă ... rapid. Dar ne aflăm în Bruxelles, așa că nimic nu merge conform planului.

Premiera mondială - Warsaw International Film Festival 2017; Premiul Juriului, Premiul Publicului (Best Flemish Short), Cel mai bun actor, mențiune specială - Leuven International Short Film Festival 2017; Premiul Juriului - Sunday Shorts Film Festival 2018; Premiul Publicului - Festival du Court-Métrage « Coupé Court » 2018, Franța; Cel mai bun scurtmetraj străin - New York City Short Film Festival 2018

NEFTA FOOTBAL CLUB 

R: Yves Piat
Franța, 2018, 17'

Într-un sat din Maroc, copiii joacă fotbal pe un teren improvizat. Între timp, Abdallah și Mohammed găsesc un măgar cu căști pe urechi, ce cară mai multe pachete pline de un praf alb. Cei doi frați se decid să aducă gențile înapoi în satul lor.

Premiul publicului - Cinemed 2018; Festival Tous Courts 2018

REMUE-MENINGES BRAINSTORM

R: Christiphe Clin

Franța, 2017, 6’

Ce se întâmplă în capul nostru când ne întâlnim pe cineva pe stradă? Agonie, prejudecăți, așteptare, surpriză, dezamăgire... Aceste câteva momente foarte scurte sunt cuiburile unei adevărate furtuni!

Award of Excellence - One Reeler Short Film Competition 2017; San Diego Intl. Film Festival 2017, Fort Lauderdale Intl Film Festival 2017, Trasilvania Shorts 2018, Grenzalnd-Filmtage 2018, plus multe altele

CUȘCA LUI NICOLE / NICOLE’S CAGE

R: Josef Brandl
Germania, 2017, 15'

Cea mai râvnită „găselniță” imobiliară a momentului este reprezentată de locuințele în roata Ferris, situată în cea mai incitantă zonă a cartierului. Jakob și Nicole formează un cuplu tânăr și ambițios care nu ratează ocazia de a se muta împreună într-una dintre faimoasele gondole. Din păcate, ei nu au petrecut destul timp să se cunoască unul pe celălalt, iar inevitabilul se produce atunci când Nicole cumpără odată cu noua lor casă și o anexă specială.


Award of Merit - Global Shorts Film Festival 2017; Cel mai bun scurtmetraj narativ - Winner - Shocking Shorts Award 2017; Best visual effects - Crypshow Film Festival 2017; FBW (German Film and Media Review) Seal of Approval: 'Highly Recommended'; Mențiunea specială a juriului - Transilvania Shorts 2018, plus multe altele (peste 150 de selecții și premii)

we also recommend