fbpixel
Skip to main content

Alis

15+ SP RO
Alis Film After School – Cineclubul liceenilor la Victoria

Alis 15+

Film After School – Cineclubul liceenilor la Victoria
SP RO

Film After School este un cineclub destinat liceenilor, organizat de Cinema Victoria, în colaborare cu Asociația Contrasens. În prima miercuri din fiecare lună, aceștia sunt invitați să descopere, după ore, împreună cu colegii și prietenii, un film precedat sau urmat de întâlniri cu invitați speciali.

Episodul lunii aprilie le propune tinerilor de 15-19 ani, un exercițiu de imaginație despre puterea de a visa un viitor mai bun atunci când te-ai născut într-un mediu ce nu-ți oferă prea multe perspective. Proiecția filmului va fi precedată de jocuri teatrale cu studenți de la UNATC, cu o durată de aproximativ 40 de minute.

Regie: Nicholas van Hemelryck, Clare Weiskopf
Documentar – Columbia, România, Chile – 2022 – 1h24

Sinopsis:

Documentarul ALIS are în prim-plan zece adolescente care nu demult trăiau pe străzile din Bogota și care participă la un exercițiu creativ al cărui rezultat este Alis, o colegă de clasă fictivă. Exercițiul începe ca un joc inocent, o pânză goală pe care fetele își pot proiecta propriile experiențe.

Pe măsură ce ficțiunea prinde contur, crește și se îmbină cu realitatea, le deschide posibilitatea de a-și vedea propriile experiențe dintr-o perspectivă diferită. Poveștile lor ne arată lumea sumbră în care au trăit odată și de care acum se desprind cu totul, deschizându-se în fața unui viitor mai bun.

O poveste profundă și puternică, plină de râsete, dragoste și muzică, care se întâmplă în locul cel mai puțin așteptat.

Premii: Ursul de Cristal și Teddy Award la Berlinale 2022; Cel mai bun documentar iberoamerican la Festivalul Internațional de la Guadalajara 2022; În top 20 la Hot Docs 2022; Youth Jury Award la Sheffield DocFest 2022; Trofeul Golden Lynx pentru Cel mai bun documentar la FEST New Directors/New Films Festival 2022; Gio Award pentru Cea mai bună regie la Festivalul Internațional de la Lima PUCP 2022.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend


NUNTA DE PIATRĂ / THE STONE WEDDING Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
NUNTA DE PIATRĂ / THE STONE WEDDING
Online
FILIP CEL BUN / FILIP THE KIND Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
FILIP CEL BUN / FILIP THE KIND
Online
Rătăcire Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Rătăcire
Online
Larry TIFF.22
18:00 - Wednesday, 14 June
Larry
Dacia Mănăștur Cinema