fbpixel
Skip to main content

Concert MONO [Jap] in Timisoara

+ Helen Money [US]

Concert MONO [Jap] in Timisoara + Helen Money [US]

Trupa japoneza MONO include Romania pe harta turneului european de promovare a dublu-discului “The Last Dawn/Rays of Darkness”, urmand sa concerteze pe 16 aprilie in Club Daos din Timisoara, show urmat de o oprire la Bucuresti, in Club Control, pe 17 aprilie

Devenit in cei 15 ani de activitate un nume-cult al scenei post-rock, proiectul MONO a adunat in discografia sa opt albume, prezentate live in numeroase turnee mondiale.

Avandu-i alaturi pe aceiasi trei muzicieni cu care pornea la drum in 1999, chitaristul Takaakira “Taka” Goto a rememorat recent, intr-un interviu exclusiv pentru Romania acordat Muzaholic.ro,  primul pas facut de la un proiect muzical local la unul de renume mondial: “Nici nu imi vine sa cred ca au trecut 15 ani. Atunci cand am inceput turneul in State pentru prima data, nici unul dintre noi nu vorbea engleza. Nu aveam lucruri precum GPS si ne ajutam intre noi cu o simpla harta. A fost o adevarata aventura, iar acum cand ma gandesc, o miscare destul de indrazneata. Pur si simplu avem incredere unul in celalalt si ne urmam visurile. Cred ca asemenea decizii ne fac mai puternici ca trupa si ne ajuta sa ne dezvoltam ca oameni.”

Dublul-album “The Last Dawn/Rays of Darkness” a fost lansat in octombrie 2014, cele doua discuri puternic contrastante reprezentand “momente de cotitura din viata fiecaruia. Lumina si intuneric, speranta si deznadejde, dragoste si pierdere, emotii care nu pot fi exprimate, o durere pe care nu o poti transmite prin cuvinte, o fericire pe care pur si simplu nu o poti masura.”, dupa cum declara insusi Takaakira “Taka” Goto.

Invitata speciala in turneul mondial The Last Dawn/Rays of Darkness este violoncelista americana Alison Chesley aka Helen Money.

Biletele la concertul MONO + Helen Money din Daos costa 50 de lei si s-au pus in vanzare, in format electronic (print-at-home), pe Eventbook.ro. In format fizic, acestea vor fi disponibile in curand la club si in punctele fizice partenere.