fbpixel
Skip to main content
Other
25 Feb 2020

Film, teatru, muzică & Co. în Cluj-Napoca


Dragi prieteni din Cluj-Napoca, am pregătit o serie de recomandări pentru voi: concerte și festivaluri, spectacole de teatru pentru cei mari și cei mici, filme și primele vești de la TIFF. Mai mult decât atât, avem un atelier de corporate writing & storytelling cu Mona Dîrțu și o vânătoare de comori arhitecturale.

Multe dintre evenimente vor avea loc zilele următoare, așa că grăbiți-vă să prindeți bilete! Dacă nu se potrivesc în calendarul vostru, nu vă faceți griji: lunile următoare vor continua cu alte evenimente.

MUZICĂ

Om la lună, Flying Circus

Om la lună vine pentru prima dată la Cluj, în formulă full band. După concertul sold out din Control, trupa ajunge la Cluj să prezinte publicului piesa Liniștea, ce se aude deja la radiouri și care are parte și de un videoclip realizat de echipa de la Paria Studio. Mai multe puteți descoperi aici, în interviul cu Doru Pușcașu, solistul trupei.

Sâmbătă, 29 februarie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

Quantum Drive & 20 Secole Vulpe, Maidan

Dacă tot ne putem da întâlnire în 29 februarie doar o dată la 4 ani, hai să facem să rămână o seară memorabilă cu două concerte pe Maidan.

Quantum Drive este o trupă de indie-rock alternativ, din ClujNapoca, ce îmbină elemente de shoegaze şi psychedelic-rock.

20 Secole Vulpe este o formație de funk rock romanesc cu influente din zona alternativă / disco, cu piese proprii în limba română, fondată în București.

Sâmbătă, 29 februarie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

Soundart Festival 2020 Cluj-Napoca

Cea de-a 2-a ediție a Soundart Festival în Cluj Napoca va avea loc între 14 și 15 Martie 2020 la Flying Circus! Fiind o ediție specială, am decis ca în cadrul evenimentului să îmbinăm elemente de la sludge și post-metal până la doom și stoner, oferind o experiență care ne duce la granița percepțiilor audio-vizuale.

Formațiile anunțate: Allochiria (GR) - sludge / post-metal; Belzebong (PL) - stoner; Sâver (NO) - stoner / doom.

14-15 martie, bilete disponibile aici.

Music for a dream, concert caritabil, Universitatea Babeș-Bolyai - Sala Auditorium Maximum

Music for a Dream este un concert caritabil organizat de agenția culturală Transilvania Classic împreună cu artiștii noștri colaboratori Dimma’S și Young Famous Orchestra. Demersul nostru este de a sprijini strângerea de fonduri necesare operației unui tânăr băiețel de 3 anișori din Reghin, care necesită o operație de eliminare a unei tumori retroperitoneale și tratamentul aferent acesteia, la clinica Gustave Roussy din Franța.

În sensul acesta, am decis organizarea unui concert împreună cu artiștii mai sus menționați, cu un specific eclectic, urmând a fi interpretate genuri muzicale precum Pop-opera și coloane sonore din cinematografie. Ne vom lăsa purtați împreună, pe muzica acestora, de la Sinatra la Star Wars.

Miercuri, 25 martie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

Another Night at the Opera: The Symphonic Rock Show, Opera Maghiară Cluj

Spectacol extraordinar de muzică rock. Muzică inspirată și reorchestrată ale hiturilor internaționale ai aniilor 70 și până în prezent. 100’ muzică, dans, joc de lumini și imagini, cu cele mai cunoscute hituri ale trupelor AC/DC, Deep Purple, Guns N Roses, Led Zeppelin, Lenny Kravitz, Metallica, Nirvana, Pink Floyd, Queen, The Doors, The White Stripes.

Duminică, 17 mai, ora 19:00, bilete disponibile aici.

FILM

TIFF.19, 29 mai-7 iunie

Abonamente

Cardurile TIFF pot fi achiziționate exclusiv online pe tiff.eventbook.ro. La finalizarea tranzacției, posesorii vor primi, automat, prin emailul completat în formularul de achiziție, un cod unic pe care îl vor folosi ulterior pentru achiziționarea de bilete la proiecțiile și evenimentele speciale dorite.

TIFF X-Card: 130 lei. Card-ul garantează accesul la 10 proiecţii la alegere, cu excepţia evenimentelor speciale marcate cu asterisc (*).

La achiziția acestui tip de abonament vi se va emite automat un card virtual. Acest tip de card nu va fi printat. În baza codului unic afișat pe cardul virtual veți putea procura bilete atât online de pe site-ul tiff.eventbook.ro, cât și de la casieriile TIFF.

TIFF SuperCard: 360 lei. Card-ul garantează accesul la 30 de proiecții, dintre care și 3 evenimente speciale la alegere (cu excepția proiecțiilor Film Food și a Ceremoniei de Închidere).

TIFF Iron Card: 1000 lei. Card-ul garatează accesul la un total de 35 de proiecții, evenimente speciale și petreceri ale festivalului, cu excepția proiecțiilor Film Food, a Ceremoniei de Închidere, a recepțiilor oficiale și evenimentelor dedicate presă.

Primele evenimente speciale anunțate

Cine-concert Malombra

Anul acesta, TIFF va fi gazda unei premiere artisticeîn România: două compozitoare, dirijoare și interprete au acceptat provocarea de a compune coloana sonoră pentru un film mut, un clasic al genului gothic melodrama,Malombra (1917). Julie Roué (Franța) și Simona Strungaru (România) își vor dezvălui pentru prima dată versiunile live la TIFF 2020, în două zile diferite, la Cercul Militar din Cluj-Napoca.

Cine-concert Faust

Un nume sonor în muzica clasică, un maestru incontestabil al improvizației, Jean-François Zygel va acompania live Faust (1926), capodopera lui F.W. Murnau, duminică, 31 mai, de la 19.00, la Casa de Cultură a Studențilordin Cluj.

Cinema Arta

Despre trup și suflet, [Voci feminine]

"Despre trup și suflet” este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoție și iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învață să-și exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care și le-au impus ei înșiși.

Duminică, 2 martie, ora 21:00, bilete disponibile aici.

Warsaw: a City Divided, [Seri de film UrbanEye]

"Varșovia – un oraș divizat" spune povestea construcției ghetoului din Varșovia, văzută din ambele părți ale zidului și moștenirea pe care a lăsat-o în orașul zilelor noastre. O nouă perspectivă asupra acelor timpuri tragice ale separării, distrugerii și genocidului este ilustrată prin imagini video recent descoperite și mărturii ale supraviețuitorilor.

Marți, 24 februarie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

Cinema Florin Piersic

Tipografic Majuscul

Tipografic Majuscul pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea reală, a adolescentului Mugur Călinescu, care în 1981 a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea lui e pusă în scenă așa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din același timp.

Bilete disponibile aici.

colectiv

"colectiv" spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

Bilete disponibile aici.

TEATRU

Miracolul de la Cluj, REACTOR

Plasând totul în sfera posibilului și a miracolului, spectacolul aduce în scenă povestea jocului Caritas și a fenomenului care a luat amploare în jurul acestuia în anii '90. Treptat e dezvăluită dimensiunea politică și socială care a stat în spatele acestui circuit, fără de care nu ar fi putut ajunge la asemenea proporții.

Marți, 24 martie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

Rovegan, Casa Tranzit

Inspirat de cartea Lilianei Nechita, „Cireşe amare” şi realizat ȋn urma unei ample documentări desfăşurate ȋn localităţi din judeţul Vaslui, ROVEGAN explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie dinspre Europa de Est spre Occident. Urmând traseul unui basm contemporan, spectacolul ficţionalizează experienţa mamelor nevoite să plece la muncă ȋn Italia şi interoghează asupra efectelor unei astfel de dislocări ȋn plan personal şi social. ROVEGAN ia forma unui storytelling colectiv urmărind povestea unei familii prin prisma a trei generaţii de femei şi a modului ȋn care fiecare ȋnţelege lupta pentru o viaţă mai bună.

Vineri, 28 februarie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

Marele B – un cabaret despre burnout, ZUG.zone

Corporatista Trista, Mama Deea Medeea și Doctorul Fără De Minți suferă, jelesc și se prăbușesc ajutați de MC Pasiune și de Mica Pianistă Care Nu Există. Tu alegi care-i cel mai terminat dintre ei.Marele B - un cabaret despre Burnout și Bani, cu muzică Bună și o trupă neBună.

Joi, 27 februarie și vineri, 28 februarie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

Oaia neagră de la Cluj, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

La 30 de ani de la Revoluție, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei împreună cu Texte bune în locuri nebune vă prezintă o viziune artistică asupra istoriei recente și, mai ales, asupra figurii controversate a celui care a fost supranumit ”Monstrul de la Cluj” sau ”Oaia neagră de la Cluj”, după cum îl numea generalul Victor Stănculescu.

Călin Nemeș a fost liderul spiritual al Revoluției de la Cluj. Este un erou al Revoluției, chiar dacă nu a fost un erou martir, adică nu a murit la locul faptelor. A fost rănit grav, dar a trăit să vadă urmările sacrificiului său și al altora care au protestat alături de el. S-a sinucis în 8 iulie 1993, prin spânzurare.

Sâmbătă, 29 februarie, ora 18:00, bilete disponibile aici.

SPECTACOLE PENTRU COPII

De ce îi e frică înturnericului, Mini REACTOR

‘De ce îi e frică întunericului?’ este o poveste despre prietenie, despre depășirea fricilor și despre încredere. Cei mici vor fi purtați într-o lume colorată a vrăjitoarelor unde vor vedea cum e să cauți neîncetat când îți dorești ceva cu adevărat dar și cum e când cea mai mare frică îți poate deveni cel mai bun prieten.

Sâmbătă, 29 februarie, ora 11:00, bilete disponibile aici.

Mini omul de știință, Teatrul Magic Puppet

Știința e adevǎrata magie care poate crea lucruri spectaculoase. De aceea vǎ invitǎm sǎ descoperiți secretele științei alǎturi de noi, pentru a vǎ arǎta cât de uimitoare poate fi aceasta. Însǎ pentru ca toate lucrurile sǎ funcționeze e nevoie de multǎ energie științificǎ și sǎ învǎțǎm împreunǎ care sunt regulile pentru a deveni un Mini-om de știintǎ.

Sâmbătă, 29 februarie și duminică, 1 martie, ora 12:00, bilete diponibile aici.

ALTE EVENIMENTE

Atelier de corporate writing & storytelling cu Mona Dîrțu

Primăvara aceasta venim la Cluj cu cu o ediție „2 în 1” a atelierelor noastre de comunicare în scris, prin care au trecut până acum peste 500 de oameni de comunicare și marketing, dar și freelanceri, psihologi sau antreprenori. Mona Dîrțu, jurnalist și trainer, a concentrat esența a două ateliere pentru companii – cel de writing și cel de storytelling – într-unul singur. Atelierul e potrivit pentru oameni de comunicare și marketing din companii și ONG-uri, dar e util pentru oricine simte nevoia să stăpânească mai bine tehnicile de scris – fie că e vorba de email-uri, rapoarte, comunicate ori postări pe bloguri sau pe Facebook.

27-28 februarie, bilete disponibile aici.

Vânătoare de comori arhitecturale în 2

Avem program de descoperit, căutat, redescoperit, admirat, fotografiat micile și marile comori arhitecturale din zona centrală a Clujului în doi. (Doar în doi.) Ce sunt “comorile arhitecturale”?Sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș. Nu sunt neapărat monumente istorice. Pratic, va trebui să cauți – și să găsești! – uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni și multe altele.

Sâmbătă, 29 februarie, ora 15:00, bilete disponibile aici.

Ne vedem la evenimente!