fbpixel

RICHARD III: Royal Slang

RICHARD III: Royal Slang

RICHARD III: Royal Slang

Cu: AFO, Mădălina Craiu, Andreea Grămoșteanu, Cezar Grumăzescu, Ștefan Iancu

Fragmente din William Shakespeare în traducerea lui Horia Gârbea

Regie și scenariu: Andrei Măjeri

Muzică și versuri: AFO

Scenografie și lumini: Marius Nițu

Coregrafie: Flavia Giurgiu

Sound design: Adrian Piciorea

Sunet: Codin Orășeanu

Costume: Alina Damșa

Regie tehnică: Mihai Acsente

Design afiș: Ioana Trușcă


În Richard III, conștiința criminală e disecată ca într-un teatru anatomic. Aici, corpul politic bolnav este analizat în cele mai mici detalii. Răul ajunge la saturație prin simplu fapt că noi îi dăm voie. Nu asistăm doar la o orgie sângeroasă, ci la o panoramare a tiraniei în raport cu masele. Richard, duce de Gloucester, se proiectează pe scena lumii, se scindează și se recompune până la burnout.

Scriitura lui William Shakespeare, inventator de limbă nouă, este pusă în dialog cu mecanismele culturii rap, în egală măsură centrate pe inovație lingvistică. Resemantizarea capodoperei shakespeareane devine, astfel, miza majoră a spectacolului.

Personajul titular, redenumit ironic GLOUS, este jucat, succesiv, de toți performerii. AFO, Andreea Grămoșteanu, Mădălina Craiu, Cezar Grumăzescu și Ștefan Iancu ridică împreună scheletul tiraniei. Prin resorturile sale psihologice atât de diverse, Richard recompune o metodă criminală de gândire, atinge tema puterii ca viciu, dar și pe cea a sănătății mintale, abandonul, ne-iubirea, răsfățul și plictisul.

„Căci între cel de jos și cel care-i sus pus/ E faimă fără miez, nimic în plus” (AFO)

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe