fbpixel

Dezleganie (Ritualul)

Dezleganie (Ritualul) spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși

Dezleganie (Ritualul)

spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși

Durata spectacolului sonor: 50 de minute.

Dezleganie este un one man show sonor construit pe structura ansamblului sculptural al lui Constantin Brâncuși: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana fără sfârșit.

Uneltele folosite pentru finisarea pietrei brute sunt: cavalul, vioara și rugăciunea.

Spectacolul sonor Dezleganie stă sub semnul conexiunii profunde dintre muzică și sculptură și a prins viață prin transpunerea în muzică a vorbelor lui Brâncuși: „Eu am făcut piatra să cânte pentru umanitate. Sculptura: Muzică în nemișcare. Muzica: sculptură în desfășurare.”

Spectacolul sonor Dezleganie are forma unui manifest care pornește de la mărturisirea lui Brâncuși: „Arta nu face decât să înceapă continuu.

Dezlegania muzicală este o cădere, o lumină, o umbră, o poveste, un vis, o critică, o revoltă, o trecere de la starea de neființă la cea de ființă, o mișcare continuă a sufletului autentic aflat în starea de grație, o piatră sonoră care se desăvârșește cu fiecare element adăugat sau eliminat.

Dezlegania este o legătură între tăcere și sunet, între sunetul ascuns și sunetul vizibil, între material și imaterial, între simplitatea complexă și complexitatea simplătății, între fiind-ul dat și fiind-ul donat, iar punctul comun îl găsim în unitatea contradictoriilor pe care o regăsim și în sculptura lui Brâncuși și în muzica lui Sergiu CORBU Boldor.

E timpul să simți altfel.

Creația artistică provoacă o comuniune cu individualitatea participantului la actul artistic, iar percepția asupra esenței de creație este unică.

Sergiu CORBU Boldor creează prin jocul său de lumini și sunete o unitate inocentă a contrariilor sale cu lumea exterioară.

A absolvit Universitatea de Muzică din Oradea cu specializările Pedagogie muzicală și Interpretare vioară. Pe lângă vioară a studiat ca instrumente secundare: chitara, chitara electrică, chitara bass, percuții, mandolină, fluier, caval, drâmbă.

Are o experiență de peste 12 ani pe scenele mari ale industriei muzicale. 

A urcat pe scenele naționale și internaționale, performând la vioară, împreună și alături de nume ca: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Semnal M, Taxi, Hara, farfarello, Haggard, Guano Apes etc.

A fost membru fondator la trupa Azepam din Oradea și violonist la trupa Popa Șapcă din Timișoara. A inițiat și coordonat propriile proiecte muzicale ca: AD HOC, 2 fire 2 paie, Intensitate Epic Sonoră.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe