fbpixel
Skip to main content

WORKSHOP 4: ȘTEFAN DAMIAN - Sound design pentru lumi imaginate

WORKSHOP 4: ȘTEFAN DAMIAN - Sound design pentru lumi imaginate NOVA Festival- NOVA EDU

WORKSHOP 4: ȘTEFAN DAMIAN - Sound design pentru lumi imaginate

NOVA Festival- NOVA EDU - NOVA Festival

*Biletul asigură accesul pentru o singură persoană la un singur workshop.

**Biletul asigură accesul pentru o singură persoană la un singur workshop și o singură vizitare a expoziției principale.

Durata: 3 h

DESCRIERE

Lumea sonoră în care suntem imersați încă din primele momente de viață ne oferă nenumărate experiențe de ascultare, active sau pasive, pe baza cărora ne formăm reprezentări, asocieri și așteptări perceptuale. Aproape oricine poate recunoaște sunetul unei mașini, ciripitul unor păsări sau sunetul produs de valurile mării.

Astfel de automatisme perceptuale constituie pilonii care ghidează un sound designer atunci când realizează sunetul unui film, al unui joc, sau a unei instalații. Lucrurile, însă, stau diferit atunci când un sound designer concepe sunetul unor lumi abstracte, imaginare, fără corespondent în lumea reală.

Cum ar putea suna o gaură neagră? Dar două figuri geometrice care interacționează? Pe ce se bazează un sound designer în fața unor astfel de provocări? În ce măsură poate prelua anumite asocieri sonore din lumea reală pentru a crea o lume imaginară? Workshopul își propune să pornească o discuție pe baza acestor întrebări, încercând să ofere și câteva potențiale abordări în practica de sound design pentru astfel de lumi imaginare.

Detalii despre workshop și despre speaker pe site-ul novanova.ro

 

Reunite sub secțiunea NOVA EDU, workshopurile din cadrul festivalului fac parte dintr-o serie de ateliere practice susținute de cercetători români la CINETic, un demers dezvoltat în parteneriat cu UNATC și Institutul Goethe.

Atelierele din cadrul NOVA EDU:

  • IULIA GHERGHESCU - Spațiu și spațialitate în creația instalațiilor artistice
  • MARIUS HODEA - Intro to Metaverse: 360/VR Filmmaking
  • MARIUS HODEA - Intro to Metaverse: from real to digital objects
  • ȘTEFAN DAMIAN - Sound design pentru lumi imaginate
  • GRIGORE BURLOIU - Interacțiune cu StyleGAN în timp real
  • GRIGORE BURLOIU - Folosirea deep learning pentru generare de text dialog

 

***

NOVA este organizat de: Asociația Prezent Continuu și Asociația Culturală Control N

Prezentat de: UniCredit Bank

Cu sprijinul: IQOS

Parteneri: Goethe-Institut București, Institutul Francez din România, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Republicii Slovenia în România, Teatrul Excelsior, DELL Technologies, Logicom, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, CINETic/Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, Interface Cultures, Kunstuniversität Linz, Universitatea Națională de Arte București, Novel Mushrooms, HUAWEI nova 10 Pro, Platforma Wolff.

Parteneri media: IQads, A LIST MAGAZINE, Igloo, Designist.ro, FEEDER.ro, Zile și Nopți, Radio France Internationale România, MUNTEANU, Radio România Cultural.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe