3D Immersive Audio Lab - Wisp Kollektiv

3D Immersive Audio Lab - Wisp Kollektiv Workshop

3D Immersive Audio Lab - Wisp Kollektiv

Workshop

Wisp Kollektiv

Workshop - Wisp Mobile | 3D Immersive Audio Lab

Let’s get caught in wires and move sound in space!

Workshop-ul Wisp Mobile 3D Immersive Audio Lab oferă o introducere în tehnologia folosită și posibilitățile de creație în lucrul cu materiale audio multichannel și designul unor compoziții de sunet imersive, tridimensionale. Participanții vor putea explora spațialitatea sunetului și modul în care percepția noastră se raportează la aceasta într-un spațiu de joacă dotat cu nu mai puțin de 28 de difuzoare.

Workshop-ul susținut de Felix Deufel și David Simmons este dedicat muzicienilor, compozitorilor, sound designerilor și pasionaților de sunet în general. Cunoștințele prealabile despre 3D audio nu sunt necesare. 

Laboratorul se desfășoară pe durata a trei zile și are un caracter practic, împlicând activ participanții în sesiuni de producție și experiment cu tehnologiile puse la dispoziție. Fiecare persoană devine aici arhitectul propriului mic univers, format din sunete.

Felix Deufel, artistul coordonator al atelierului, recomandă ca participanții să-și aducă propriile surse (laptop, DAW, interfețe audio, instrumente electronice sau acustice, microfoane, MIDI controllere, compoziții audio, fișiere wav etc) pentru a îmbogăți materialul de lucru și diversitatea experienței atelierului.

Rezultatele experimentelor realizate de participanți în cadrul workshop-ului vor fi prezentate într-un live jam session deschis publicului pe 25 aprilie, la care se vor alătura artiști îndrăgiți de pe scena locală.

Program workshop

22 aprilie: 12:30 - 17:30

23 aprilie: 18:00 - 22:00

25 aprilie: 19:30 - 22:30 (live session cu public - prezentarea experimentelor realizate în cadrul workshopului și improvizație cu alți artiști)

Biletul achiziționat asigură participarea la workshop pe durata celor 3 zile.

 

BIO

Felix Deufel este un artist și producător de muzică din Leipzig. În ultimii ani, munca sa gravitează în jurul compoziției audio imersive și ceea de el numește „auzul spațial” al omului. Ca parte a Wisp Kollektiv, a creat mai multe instalații audio-vizuale și ateliere de lucru și a fondat Festivalul Wisp pentru Arte, Tehnologie și Comunicare.

David Simmons este inginer de sunet și regizor care trăiește în Leipzig. Membru al Wisp Kollektiv, el este implicat în documentarea și realizarea proiectelor audio imersive și a designului de sunet.

 

NOVA este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

Parteneri strategici: Forumul Cultural Austriac, Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia al UNMB, CINETic, UNATC, UNArte, Modulab
Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, The Institute, Internetics, Igloo media, scena.ro, FEEDER.ro, Designist.ro, Revista Zeppelin , Modernism Punct Ro, We ART , Ziarul Metropolis

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe