Eighty Five Percent Of What You Remember | PREMIERA @STAGIUNEA CORP

Eighty Five Percent Of What You Remember  | PREMIERA @STAGIUNEA CORP un performance de Cristina Lilienfeld

Eighty Five Percent Of What You Remember | PREMIERA @STAGIUNEA CORP

un performance de Cristina Lilienfeld

Spectacolul explorează seducția publicului din punct de vedere emoțional într-un mod cât mai asumat, hipnoza și stranietatea, durerea și limita dintre ceea ce putem vedea și ceea ce ne-am dori să vedem.

 

Am plecat de la întrebări precum: Cum putem măsura percepția publicului atunci când experimentează un spectacol de dans? Putem dizolva granița dintre subiectiv și obiectiv atunci când analizăm cum este perceput un performance de către public? Există o rețetă de a induce stări care să nu fie folosită de mass-media? Cu aceste întrebări în minte un “spectacol într-un spectacol” s-a născut în cadrul rezidenței REEDANS organizată de Centrul Național al Dansului București care a avut loc la Fabrica de Pensule, Cluj, mai-iunie 2019.

 

În esență, spectacolul chestionează ce înseamnă a trăi / supraviețui în lumea contemporană și cum ne transformă mediul actual comportamentul, corpul, emoționalul.

 

Învelișul acestui spectacol adresează felul în care un public privește, empatizează, se separă, sau nu, de ceea ce vede în actul performativ. Și totul începe cu o scrisoare adresată publicului.

 

Concept și dans: Cristina Lilienfeld

Coloana sonoră: Alvo Noto and Marian Citu 

Light design: Alexandros Raptis

Costum: Antoaneta Tica

Cu suportul lui Viktor Ruban și Cristian Iordache.

Spectacol produs cu ajutorul Centrului Național al Dansului București.

Photo credit: Mircea Albutiu
__________________________________________________________________________________________

Eighty Five Percent Of What You Remember este prezentat în cadrul Stagiunii CORP@online, un proiect AREAL.

Stagiunea CORP@online este un proiect AREAL inițiat de Andreea Belu PFA, Fundația Gabriela Tudor, Indie Box, Asociația PETEC, Asociația Delazero, în parteneriat cu Goethe Institut București, Forumul Cultural Austriac, Creart prin Teatrelli, Centrul Național al Dansului București, Tangaj Dance & Bucharest International Dance Film Festival, European Dancehouse Network. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Prețul unui bilet la programul de spectacole și filme din cadrul Stagiunii CORP@online este 10 lei, cu excepția evenimentelor din data de 13 noiembrie pentru care accesul este gratuit, însă rezervarea este obligatorie. Programul evenimentelor este disponibil la www.arealcolectiv.ro sau direct pe site-ul Eventbook la https://eventbook.ro/program/stagiunea-corp. 

AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un proiect colectiv ce își propune să crească gradul de coeziune al comunității dansului contemporan din România, să dezvolte și să diversifice publicul acestui sector cultural, să încurajeze mobilitatea și interconectarea celor care activează în domeniul artelor performative prin activități comune dedicate. AREAL a demarat în 2020 în cadrul 4 Corpuri-Colectiv pentru Dans, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe