Someș - flux de idei  // Conferință | Zilele Tranzit 2023

Someș - flux de idei  // Conferință | Zilele Tranzit 2023

Someș - flux de idei  // Conferință | Zilele Tranzit 2023

Miercuri vorbim despre Someș, râul care traversează Clujul, parte esențială a peisajului natural al orașului, un ax al aranjamentului urban și totodată al imaginarului local. De-a lungul anilor interpretările și tematizarile din jurul râului Someș s-au materializat în variate intervenții, cele mai numeroase fiind intervenții „soft”, sute de proiecte artistice și ecologice dedicate acestui spațiu, iar altele „hard”, permanente. Rapiditatea cu care peisajul din jurul Someșului se modifică ne lasă de multe ori în ofsaid și ne pune cel mai adesea în fața faptului împlinit. De puține ori avem ocazia să discutăm despre schimbările acestui peisaj. Care e impactul lor în țesătura socială a orașului? Cum și în ce fel este dirijat accesul la malurile râului? Care este impactul față de flora și fauna acestui culoar natural? 

Toate acestea le vom discuta împreună cu invitați noștrii - arhitecți, artiști, activiști, biologi și specialiști în mediu. 

Discuția face parte din programul de formare pe teme de arhitectură și urbanism propus de Institutul Francez pentru membrii rețelei sale din Europa.

Puteți să susțineți Casa Tranzit pe platforma Patreon: https://www.patreon.com/TranzitHouse . Fiecare contribuție și fiecare gest de solidaritate este important pentru noi!

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe