fbpixel

Soluții pentru poftă bună

Soluții pentru poftă bună Atelierul unde înveți cum să îl ajuți pe copilul tău să aibă o relație echilibrată cu mâncarea

Soluții pentru poftă bună

Atelierul unde înveți cum să îl ajuți pe copilul tău să aibă o relație echilibrată cu mâncarea

Scuipă mâncarea. Nu vrea nici pasat, nici bucăți. Bea prea mult lapte. Nu vrea apă. L-am otrăvit dacă i-am dat supă în care am pus și niște sare? Nu mănâncă ciorbă nici picat cu ceară. Vrea numai dulciuri. De carne nu se atinge. Când o să gătesc pentru toată familia aceleași lucruri?! Câte ouă are voie? Mâncarea gătită duminică mai e bună marți? La abur sau la cuptor… prăjit!?!

Astfel de gânduri chinuie orice mama și, implicit, pune o presiune enormă pe momentul mesei. Ca să nu devină un chin care se repetă dimineața, la prânz și seara, există soluții.  Atelierul „Soluții pentru poftă bună”! Este locul unde trebuie să fii dacă vrei ca mâncarea să fie o plăcere pentru copilul tău încă de la diversificare și să aibă apoi o relație corectă cu ea.

Un medic pediatru, consultant în alăptare acreditat IBCLC – Ilinca Tranulis și un medic endocrinolog și nutritionist — Ioana Stavrositu și o actriță pasionată de gătit care face content on-line - Claudia Dionise știu toate ingredientele ce asigură alimentarea corectă atât a copilului, cât și a mamei încă de când bebelușul vine pe lume.

Mesele trebuie să fie un moment de conectare în familie, nu o frustrare că iarăși ai stat două ore în bucătărie și copilul nu mănâncă nimic. Mesele trebuie să aducă vitamine și minerale organismului, să-i dea energie, nu să obosească pe toată lumea. Mesele trebuie să fie o bucurie, nu o dezamăgire că iar ai cheltuit o grămadă de bani pe produse care „poate îi plac copilului”, dar el cere în schimb un pahar cu lapte.

Atelierul îți va da instrumentele necesare pentru a-ți împrieteni copilul cu mâncarea și te va învăța cum să abordezi meniul familiei indiferent de particularitățile sale.

Specialiștii validați de comunitatea TDM îți vor vorbi aplicat și sincer despre soluțiile pe care le ai pentru a aborda alimentația copiilor și îți vor răspunde la întrebări ce privesc familia ta.

Ioana Stavrositu este medic specialist endocrinologie, nutriționistă și mama unui băiețel de 3 ani. Inspirată de propria ei experiență de mamă și de pacientele sale, a dezvoltat programul de Mamtriție – un sistem de ghidaj nutrițional și psihologic pentru mame, ghidaj care ia în considerare nevoile de sănătate atât ale mamei, cât și ale bebelușului.

Claudia Dionise este content creator pe Instagram și actriță la Teatrul Coquette. Are doi copii mici, iar diversificarea a fost diferită cu fiecare dintre ei, una foarte dificilă, una foarte lină. De aceea, și-a dorit să împărtășească din experiența ei cu alte mame.

Ilinca Tranulis este medic pediatru specialist, consultant în lactație IBCLC și mamă de trei copii alăptați și diversificați cu succes. Din dorința de a ajuta și sprijini mamele, în 2012 a înființat primul call-center de consiliere în alăptare din România, 07ALAPTARE. Este autoarea cursului “Diversificare fără stres”.

AGENDA EVENIMENTULUI

11.00-11.30 –Welcome coffee

11.30-13.00—Ioana Stavrositu, medic endocrinolog, nutriționist

  • Nutriția mamei în perioada alăptării
  • Diversificarea alimentației copilului
  • Identificarea și gestionarea alergiilor alimentare la Copii
  • Rolul nutriției în dezvoltarea copilului
  • Sfaturi pentru crearea unor obiceiuri alimentare sănătoase. Strategii practice pentru mese echilibrate în familie

13.00 - 13:15 — Coffe break

13:15 - 14:00 - Claudia Dionise, content creator Instagram @mamamofturescu

  • Sfaturi practice despre cum se pot organiza mamele cât mai bine atunci când încep diversificarea bebelușului astfel încât să economisească timp și bani

14:00 - 14:30 - Brunch

14.30-16.00—Ilinca Tranulis, medic pediatru specialist, consultant acreditat IBCLC

  • Când și cum începem diversificarea pentru a ne asigura ca avem un copil dornic să testeze gusturi și texturi noi
  • Idei jucăușe pentru a spori interesul copilului pentru mâncare
  • Introspecție despre atitudinea noastră față de mâncare și obiceiuri la masă și cum influențează ea pofta celui mic

16.00-16.15 – Tombolă

PARTENERI

Partener principal: Aqua Carpatica Kids

Parteneri: Boiron, Republica Bio, Bio Oil

Cu sprijinul: Mustela, ZYX Books, Barza, Self Care Diagnostics

DESPRE TOTUL DESPRE MAME

TOTUL DESPRE MAME este principala sursă de informare a părinților din România. Suntem aici să te ajutăm să devii un părinte mai bun.

Pe www.totuldespremame.ro, vei găsi mereu informație nouă și relevantă, cele mai moderne teorii în psiho-educație, povești care te inspiră, instrumente care te ajuta și sfaturi de la experți care au un cuvânt de spus în domeniile lor.

Totul pentru a te ajuta să fii un părinte mai bun și să ai o familie sănătoasă și armonioasă.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend