fbpixel

Secret Houses: Casa Madrigal, Casa Simotta, Casa Ienăchiță - 12 NOV - ora 14:00

Secret Houses: Casa Madrigal, Casa Simotta, Casa Ienăchiță - 12 NOV - ora 14:00 UrbanEye Film Festival 10th edition

Secret Houses: Casa Madrigal, Casa Simotta, Casa Ienăchiță - 12 NOV - ora 14:00

UrbanEye Film Festival 10th edition

Duminică 12 noiembrie - ora 14:00

UrbanEye Film Festival te invită la un tur ghidat prin care poți descoperi clădiri spectaculoase de care se leagă personalități ale capitalei. Cu ocazia acestor tururi vei  avea șansa unică de a intra în clădiri istorice cu arhitectură și povești nebănuit de interesante.

Duminică, 12 noiembrie, între 14:00-15:30 ne vom afla la poalele Dealului Mitropoliei.

Mai întâi vom descoperi interiorul casei de pe Aleea Mitropoliei care găzduiește Corul Madrigal, casă proiectată de arh. Alfred Popper în perioada interbelică pentru comanditarul Sascha Silberman Roman.

Apoi, vom afla istoricul parcelării Culina-Simotta și pornind pe meandrele vechilor mahalale vom descoperi o casă în stil neoromânesc de la confluența dintre mahalalele Sf. Ecaterina și Flămânda aflată în curs de restaurare. Casa Ienăchiță, curtea și patrimoniul său se deschid către locuitori devenind un exemplu de bune practici pentru o restaurare corectă. Vom afla cum se leagă Istoria parcelei de arhitectul Ernest Doneaud și cum se integrează ea în țesutul urban de mahala.

Turul ghidat vor fi ținut de Ana Rubeli, președintele Asociației culturale Aici A Stat, storyteller cultural și actuar. A adus probabilitățile din mediul corporate în activism pentru a promova patrimoniul, cultura, frumosul, construind o comunitate de peste 45.000 de iubitori de patrimoniu pe social media. Și-a luat misiunea de a recrea legătura afectivă între orașe și locuitorii lor, pornind de la istorie, arhitectură, legende, mituri și realități. Deschide ușile patrimoniului bucureștean, organizând evenimente și serate culturale în clădiri istorice. A luat multiple premii în domeniul patrimoniului, este colaborator Forbes Life și are un reportaj despre patrimoniu în fiecare miercuri la Radio România Cultural. Scrie povești și pe aiciastat.ro.
 

⚠️ La eveniment se vor face fotografii și înregistrări video. Prin înscrierea și participarea la eveniment sunteți de acord cu înregistrarea materialului foto-video și cu prelucrarea datelor cu caracter personal, conform legii. 
Important: evenimentul poate suferi modificări în funcție de prognoza meteo în vigoare la data respectivă. Vom publica orice modificări intervenite pe parcurs. Vă rugăm urmăriți pagina de Facebook a evenimentului! Vă mulțumim!
____

____
Un proiect:
Asociația Arta în Dialog
Parteneri:
Institutul Francez în România, Institutul Cervantes în România, Ambasada Germaniei, Ideilagram
 

Parteneri media:

Scena9, Igloo, Inspirationist, Zile și Nopți, Revista Zeppelin, Aivi Media Hub, Munteanu Recomandă

UrbanEye este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB, sesiunea de finanțare *București acasă 2023* și se va desfășura în perioada 25.07.2023-15.11.2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe