fbpixel
Skip to main content

„SARBATOAREA RECOLTEI” LA ALBASTRU SI ORIGINI

„SARBATOAREA RECOLTEI” LA ALBASTRU SI ORIGINI

„SARBATOAREA RECOLTEI” LA ALBASTRU SI ORIGINI

Dragii noștri,

Când toamna îmbracă în culori calde muntele Cozia, când sătenii adună recolta bogată, deschidem porțile satului Albastru și Origini să ne bucurăm împreună de bogăția toamnei.

Va așteptăm cum știm noi mai bine: cu mâncare bună la ceaun, cu un apus blând și cald care învăluie seară de seară pajiștea, cu must, cu struguri, cu ateliere organizate de meșteșugari locali și cu muzică prietenilor de la 3 Parale.

"Sărbătoarea recoltei la Albastru și Origini" este o adunare restrânsă între prieteni, unde voia bună, muzică și bucățele delicioase ne vor aduce împreună în spațiul magic al satului nostru. Te invităm cu întreagă familie la o după amiază tihnită, la poalele Coziei.

Despre programul "Sărbătorii Recoltei"

Ne strângem în sat în jurul orei 15.00, luăm prânzul la ceaun și ne bucurăm de bogăția toamnei.

Ne punem paturicile pe pajiște, participăm la atelierele organizate cu artizani locali iar spre seară, pe la ora 17.00 începem petrecerea cu 3 Parale.

Apoi mai stăm să admirăm soarele care apune…iar pe la ora 20.00 ne luăm la revedere.

Despre programul artistic din sat

Pe cei de la 3 Parale îi cunoașteți cu siguranță. Trupa grupează tineri orăşeni atraşi de muzicile vechi specifice spaţiului carpatic, alăturând muzicilor tradiţionale româneşti şi pe cele ale altor popoare ce trăiesc aici (evrei,  ţigani, etc.).  Muzică pe care ei o cânta, plămădită din expediţii prin sate şi lucrul cu diverşi muzicanţi bătrâni sau prin scotocirea  prin diverse culegeri de folclor muzical, este vibrantă și emoționantă. Și trebuie musai ascultată la petrecerea noastră câmpenească.

Pe lângă concert, va veți putea bucură și de atelierele organizate cu artiști locali: ateliere de olărit, ateliere de lucru în sare sau să cumpărați suveniruri făcute de diverși meșteri din zonă.

Despre bucate

La Albastru și Origini ne mândrim cu bucatele gătite în casă și din ingrediente locale. Așa că vă invităm să vă convingeți: punem ceaunele cu gulaș pe foc, pregătim pastramă de berbecuț, facem gogoși umplute cu gem de casă ori turte de mălai coapte în cuptorul de afară. Ne bucurăm de dovleac copt, de struguri și de plăcinte delicioase cu mere. Pentru că toamna aduce delicii în farfurii.

 Despre locație:

Albastru și Origini este un sat al evenimentelor cu însemnătate. Se află la 2.5/3 ore de București, 30 mn de Rm. Vîlcea și 1.15 ore de Sibiu (lângă Călimănești). Îl găsiți pe Google Maps; adresa exactă este Str. Principala nr 122, Berislavesti, Vîlcea.

*Biletele puse în vânzare sunt limitate (max 70 pers). În momentul în care se atinge acest număr, vânzarea va fi oprită.

De asemenea, organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma evenimentul în cazul în care numărul minim de bilete vândute nu se atinge (50 pcs) ori în cazul în care apar evenimente meteorologice neprevăzute.

**Există și posibilitatea de cazare în satul Albastru și Origini; pentru oferta va rugăm să trimiteți un e-mail pe am.duduleanu@gmail.com

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe