Workshop: Pinpoint movement

Cu Mariana Gavriciuc
Workshop: Pinpoint movement Cu Mariana Gavriciuc

Workshop: Pinpoint movement

Cu Mariana Gavriciuc

Linotip Centru Independent Coregrafic lanseaza in perioada iulie-decembrie 2023 o serie de cursuri de dans cu nivel de dificultate incepator si intermediar* coordonate de coregrafii: Andreea Novac, Ioana Marchidan, Andrea Gavriliu, Arcadie Rusu, Attila Bordás, Stefan Lupu, Ioana Macarie, Simona Dabija si George Plesca.

**Vezi mai jos detalii despre campania "cursant #LINOTIPic"

MARIANA GAVRICIUC despre cursul de dans contemporan "Pinpoint movement”

**Nivel de dificultate incepator - intermediar - exercitiile de la curs sunt adaptate astfel incat fiecare participant sa le poata executa indiferent de nivelul anterior de experienta in dans contemporan.

Te invit ne mișcăm împreună. Cu atenția pe posibilitățile fiecăruia, la întâlnirile noastre o să ne axăm pe lucrul atât asupra corpului, prin exerciții de încălzire și activare corporală, a memoriei prin fraze de mișcare cu explicații aprofundate legate de intenții sau imagini, cât și asupra răspunsului spontan creativ prin improvizații cu teme specifice.

În cadrul cursului vom pune accent pe intenție și precizie în mișcare pentru a reda coregrafiile într-un mod cât mai asumat. Dar la fel de important va fi si ca in interpretarea unei coregrafii sa gasim echilibrul intre performativitate si placerea pe care o simtim cand dansam.

 

Bio Mariana Gavriciuc

Mariana Gavriciuc este coregraf și interpret originar din Republica Moldova, absolventă a programelor de licență și master din cadrul Univesității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” din București.

De aproape un deceniu trăiște și activivează în București și își adună experiență din colaborarea cu Centrul Național al Dansului București, Linotip-Centru Independent Coregrafic și cu diverse teatre din țară (Teatrul Evreiesc de Stat București, Teatrul Național ”Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Municipal ”Aureliu Manea” Turda, Teatrul Masca București, Teatrul Municipal ”Bacovia” Bacău, Teatrul ”Fani Tardini” Galați, Teatrul ”Excelsior” București, Teatrul Dramatic ”Matei Vișniec” Suceava, Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” Târgu Jiu), precum și din proiecte personale (”Use me, use me, abuse me!”, ”7 singuratici într-o zi de iarnă”, ”Fragile. Handle with care”) și în colaborare cu diverși artiști din România și din afară: Matei Lucaci-Grunberg (regizor de teatru), Virginia Negru (coregraf), Alexandr Ogarjev (regizor de teatru), Ruslan Malikov (regizor de teatru), Kiril Vytoptov (regizor de teatru), Andreea Novac (coregraf), Ioana Marchidan (coregraf), Simona Dabija (coregraf), Corina Andrian (regizor de film), Beatrice Tudor (coregraf), Mihai Malaimare (regizor de teatru), Mihai Măniuțiu (regizor de teatru), Andrea Gavriliu (coregraf), Mihaela Kavdanska și Dilmana Yordanova (artiști vizuali), Maia Morganstern (actriță), Andreea Ciocîrlan (regizor de teatru), Ana Parfaitu (regizor de film), Mihai Gruia Sandu (regizor de teatru), Catinca Drăgănescu (regizor de teatru).

Participă frecvent la ateliere de dans și artă în țară și afară alături de artiști precum: Valentina de Piante Niculae, Simona Deaconescu, Vlad Merariu, Marie Topp, Eva Sanchez Martz, Thomas Steyaert, Noa Paran, Marta Ladjanszki, Jivko Jeliazkov, Sasha Dodo, Katia Mustonen, Noa Wertheim, Roser Lopez Espinosa, Melanie Sorin, Edwin Cabascango, Ana Maria Lucaciu, Gabriella Carizo, Alexandra Pirici, Danny Tan, Ohad Naharin, Nicola Hepp, Carlos Rodero, Alex Mirutziu, Cristina David, Irina Gheorghe.

Este unul din fondatorii grupului de creație ArtGenerator, co-fondator al Asociației Delazero, co-fondator al companiei de productie de film de dans GoldenBoi Screendance și membru al grupului creativ TANGENt.

Își găsește inspirația în naturalețe și realism, în gest și simplitate. Este interesantă de energia primară, care îți provoacă mișcarea și de emoția brută, care este generată odată cu asta, de forma lor în corpul de zi cu zi și de posibilitățile transformării acestora în dans. Este curioasă vis a vis

de abstractizare gestului și un corp sincer, care își găsește puterea în recunoașterea vulnerabilității proprii. Crede în dans ca metodă de curățare și eliberarea emoțională, mecanism de autocunoaștere și formă de educație.

Foto: Mihai Smeu din spectacol Echivalent, de George Plesca

 

**Pentru siguranta participantilor, spatiul de dans si interactiunile dintre participanti exista si se intampla in concordanta cu reglementarile in vigoare in ceea ce priveste igiena si distantarea sociala.

---------------------------------

***Linotip te sustine sa faci loc pentru dans contemporan in viata ta!

Reducere #cursant #LINOTIPic

Mai mult dans cu mai putine resurse!

Cum? 

1. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 2 cursuri din date diferite - discount din pretul total 50 ron

2. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 3 cursuri din date diferite - discount din pretul total 75 ron

3. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 4 cursuri din date diferite - discount din pretul total 100 ron

✓ *Reducerea se aplica doar pentru achizitionarea in aceeasi comanda a biletelor, doar daca acestea reprezinta cel putin 2 cursuri din date diferite. Ex. 1: Achizitie bilete la "Corpul Resursa cu Arcadie Rusu" din doua perioade diferite. Ex. 2: Achizitie 1 bilet la "Movements and moments cu Andreea Novac" + Achizitie 1 bilet la "Corpul creativ cu Andrea Gavriliu"  

✖︎ **Reducerea nu se aplica pentru achizitionarea a 2 sau mai multe bilete la acelasi curs din aceeasi perioada.  

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

figyelmedbe ajánljuk


Fortareata DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Fortareata
DVD - One World Romania
Testimonial DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Testimonial
DVD - One World Romania
Workshop: FREEDOM IN MOVEMENT cu Claudio Cangialosi
10,11,12,13 Februarie 2025, in intervalul 19:00 - 21:00, WORKSHOP
Workshop: FREEDOM IN MOVEMENT cu Claudio Cangialosi
LINOTIP – Centru Independent Coregrafic