Drawing Exercises

Antoni Rayzhekov, Claudia Schnugg, Daniela Brill (AT)
Drawing Exercises Antoni Rayzhekov, Claudia Schnugg, Daniela Brill (AT)

Drawing Exercises

Antoni Rayzhekov, Claudia Schnugg, Daniela Brill (AT)

Drawing Exercises este un performance participativ creat de Antoni Rayzhekov pentru proiectul DIGI-Sense, o instalație în care publicul devine performerul. Doi participanți realizează împreună o serie de desene prin mișcare, aceștia trebuind să descopere, interacționând, traiectoriile, vitezele și strategiile potrivite pentru a reuși.

Experiența îi poartă pe participanți prin procese de înțelegere, de atribuire de sens. Treptat, aceștia își dau seama de noi metode să deseneze cu corpurile lor și să creeze reprezentările cerute de la ei în acest joc.

Mai multe seturi de senzori, îmbrăcate de participanți, digitizează în timp real informația produsă de corpurile lor, urmărind mișcarea, orientarea, pulsul și nivelul de stres pe care aceștia îl resimt. Aceste informații combinate produc un digital twin / geamăn digital al acțiunilor lor combinate - o linie cu care aceștia desenează.

Proiectul DIGI-Sense project este finanțat ca un Seed Project al Linz Institute of Technology, realizat la Institute of Communications Engineering, parte a Linz Business School de la Johannes Kepler University Linz.

https://www.claudiaschnugg.com/digi-sense/

https://www.jku.at/linz-institute-of-technology/

Antoni Rayzhekov este un artist interdisciplinar ce lucrează la intersecția dintre muzică, teatru și arte digitale. Are un master în regie de teatru și este licențiat în arta actorului la Academia Națională de Teatru și Film din Sofia. A studiat improvizația de jazz la Conservatorul din Viena și programare la LearningTree in Londra. A fost consultant IT la biroul vienez al United Nations. Este co-fondatorul brandului new media THIS.PLAY[2013], specializat în artă și tehnologii interactive. Antoni predă, de asemenea, din 2012, Tehnologii Digitale și Media (experimental/ interactiv) la Universitatea de Științe Aplicate din St. Pölten, Austria și din 2016 este profesor invitat al Academiei Naționale de Artă din Sofia, în cadrul studiului masteral Arte Digitale.

Claudia Schnugg este cercetătorul principal al proiectului Digital Sensemaking (DIGI-Sense), implementat la Universitatea Johannes Kepler din Linz prin Communications Engineering Institute. Deține un doctorat în științe sociale și economie, cu focus suplimentar pe cultură. Cercetarea sa se concentrează pe artă, estetică și inițiative creative în contexte sociale interdisciplinare, cum ar fi managementul cunoașterii, procese de digitalizare, facilitarea colaborării dintre artă și știință și implicațiile aduse de aceasta. În plus, Claudia este curator și consultant artistic pentru mai multe organizații, în plan internațional, care desfășoară inițiative art-sci-tech

Daniela Brill are un masterat în Artă & Știință de la reputata Universitate de Arte Aplicate din Viena. Lucrează în colaborare cu instituții și rețele științifice ca Art at CMS al CERN, ORIGIN network of high energy physics, și cu instituții de artă ca ArtSci Center + Lab UCLA. Brill este și creatoarea și co-organizatoarea Suratómica, o rețea de colaborare la intersecția dintre artă și știință cu sediul în Bogotá, Columbia.  Focusul artistic și teoretic al Danielei este ideea de in-disciplinaritate și își propune să estompeze granițele și să găsească un loc de originalitate care să fie aplicat în procese de creație și de formare cu cunoștințe noi. În puține cuvinte, aria sa de cercetare este concentrată pe estetică și complexitate.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Accesul se face în baza biletului asociat unui interval de timp.

*Un bilet permite accesul unei singure persoane, o singură dată la această experiență.

Detalii și programul complet pentru cea de-a patra ediție a NOVA găsiți pe pagina festivalului, novanova.ro.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

NOVA este un proiect al Asociației Prezent Continuu, prezentat de UniCredit Bank

Parteneri: Institutul Francez din România, Goethe Institut, Ambasada Spaniei în România, Institutul Italian de Cultură, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, CINETic/Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, Champalimaud Foundation / Centre for the Unknown (PT), .NewArt { foundation;} (ES), Linz Institute of Technology (AT), Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis, Centrul Național al Dansului București, CREART/Teatrelli, Galeria Galateca, AREAL Spațiu de Dezvoltare Coregrafică, Ibis Bucharest Politehnica

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe