Miercuri, 27 septembrie, ora 19.30 , Editura Humanitas Fiction vă așteaptă la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu scriitoarea franceză Catherine Cusset prilejuită de lansarea romanului Celălalt pe care-l adoram, câștigător al Premiului Liste Goncourt - Le Choix roumain 2016, considerat de majoritatea criticilor francezi cel mai bun roman al anului trecut. La lansare vor participa, alături de Catherine Cusset, Ioana Pârvulescu, scriitoare și critic literar, Mihaela Dedeoglu, jurnalist cultural și Adina Dinițoiu, critic literar. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.
Celălalt pe care-l adoram de Catherine Cusset a obținut premiile Liste Goncourt —Le Choix roumain, Liste Goncourt —Le Choix belge, Liste Goncourt —Le Choix suisse și a fost nominalizat la premiile Goncourt, Renaudot, Fémina, Interallié, Décembre și France Culture-Télérama, ajungând în selecția finală pentru Goncourt. Ediția în limba română a apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducerea fiind semnată de Doru Mareș
Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Institutul Francez din București.
Romanul Celălalt pe care-l adoram este recomandat de RFI România și de Literomania.
În „Celălalt pe care-l adoram“, Catherine Cusset urmărește, cu o lupă halucinantă, parcursul lui Thomas Bulot —fost iubit, devenit prieten apropiat al naratoarei-autoare —, un francez născut la Paris care pleacă să studieze în Statele Unite. Este povestea unui tânăr exuberant, extrem de inteligent, uneori de o sensibilitate maladivă, amuzant, înconjurat de prieteni, care iubește viața, femeile, literatura —cu precădere pe Proust —, filozofia, filmul, muzica, jazzul —mai ales pe Nina Simone și Léo Ferré —, dar care ajunge, la 39 de ani, să-și pună capăt zilelor într-un orășel din Virginia. Un roman electrizant, scris la persoana a doua singular, care vorbește despre fericire, dragoste, prietenia dintre un bărbat și o femeie, dar și despre eșec, impas, neputința adaptării și depresie, având în plan secund fascinația intelighenției franceze a anilor ’80 pentru New York.
Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.