Călătorind cu stil. Vestimentație și accesorii pentru călătorie în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea

Călătorind cu stil. Vestimentație și accesorii pentru călătorie în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea ATLAS. Conferințele MNHCV

Călătorind cu stil. Vestimentație și accesorii pentru călătorie în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea

ATLAS. Conferințele MNHCV

Pe data de 15 aprilie 2021, ora 18.00, Muzeul Hărților vă invită la webinarul ”Călătorind cu stil. Vestimentație și accesorii pentru călătorie în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea”. Prelegerea va fi susținută de Raluca Alexandru Partenie, pe platforma Zoom.

Într-o epocă în care eticheta vestimentară era esențială, ne intrebăm cum se îmbrăcau oamenii atunci când călătoreau, sau cum preferau să călătorească? În cadrul conferinței „Călătorind cu stil” ne vom îmbarca într-un voiaj virtual prin sec. XIX și Belle Epoque, și vom discuta despre ținutele de drum, despre exigențele și necesitățile vestimentare ale situației date, despre bunele maniere în călătorie, dar și despre bagaje: ce cufere și valize erau folosite, cum erau lucrurile împachetate pentru a nu se strica sau pentru a nu se șifona… Totul exemplificat în imagini. Așadar, cu un imaginar tren, vapor sau chiar balon cu aer cald… vă așteptăm în călătoria noastră să străbatem meridianele modei din trecut!

Raluca Alexandru Partenie este artist plastic, colecționar de obiecte vestimentare de epocă, și doctorand al Institului de istorie Nicolae Iorga, cu o teză de istoria modei, sub îndrumarea lui Adrian-Silvan Ionescu. De câțiva ani, este co-fondator al Muzeului Micul Paris, și ține o serie de cursuri de istoria modei din epoca modernă.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend