Atelier de Corporate Writing & Storytelling cu Mona Dîrțu

Atelier de Corporate Writing & Storytelling cu Mona Dîrțu

Atelier de Corporate Writing & Storytelling cu Mona Dîrțu

Primăvara aceasta venim la Iași cu cu o ediție „2 în 1” a atelierelor noastre de comunicare în scris, prin care au trecut până acum peste 500 de oameni de comunicare și marketing, dar și freelanceri, psihologi sau antreprenori. Mona Dîrțu, jurnalist și trainer, a concentrat esența a două ateliere pentru companii – cel de writing și cel de storytelling – într-unul singur. Atelierul e potrivit pentru oameni de comunicare și marketing din companii și ONG-uri, dar e util pentru oricine simte nevoia să stăpânească mai bine tehnicile de scris – fie că e vorba de email-uri, rapoarte, comunicate ori postări pe bloguri sau pe Facebook. Concret, atelierul presupune o grupă de 14 participanți și două zile, a câte 8 ore fiecare (prânzul este inclus), în care momentele de predare sunt alternate cu exerciții, simulări și lucru pe echipe.

>> Poți citi povestea atelierelor și detalii despre modul de lucru într-un interviu cu Mona Dîrțu publicat în IQads: „Cine vă zice că se poate face storytelling din birou, «de pe net», e un mare impostor”

STRUCTURA ATELIERULUI 

ZIUA 1: WRITING

· CE SCRIEM: INFORMAȚIA. Obiectivul textului și publicul. Cele trei tipuri de surse de informație: documentele, observațiile directe și interviurile/discuțiile. Separarea informației relevante de zgomotul de fond. Mindmap-ul.

· CUM SCRIEM: STRUCTURA TEXTULUI. Template-uri de structură: 5W+H, clepsidra, paharul de martini, kebabul, formula Wall Street Journal etc. Intro-ul, contextul, încheierea.

· LIMBA DE LEMN: Cum o definim și cum scăpăm de ea. Jargonul și clișeele. Cum aducem la viață formulările care și-au pierdut puterea. Soluții & exerciții.

· TEHNICI DE DETALIU, TIPS & TRICKS: Metode rapide de reparat un text plat. Verbele, cifrele, citatele, elementul anecdotic etc. Vag vs. concret. Concizia.

 

ZIUA 2: STORYTELLING

· ROSTUL POVEȘTILOR ÎN ORGANIZAȚIE. De ce rezonează oamenii la povești. Ce obiective/scopuri vrem să atingem prin storytelling, prin ce canale și prin ce tipuri de mesaje. Ce este și ce nu este o poveste bună. Personajele & acțiunea. 

· TIPOLOGII DE POVEȘTI. Arhetipuri, studii de caz, exemple. Identificarea poveștilor. Interviul: tipuri de întrebări pentru reconstituirea unei povești. Observația directă: “scrie cu toate simțurile”. Selecția și organizarea informației.

· CONSTRUCȚIA NARAȚIUNII. Elementele unei povești de impact: “cei 5C” în storytelling (circumstance, curiosity, characters, conversations, conflict). Tipuri de fire narative. Captarea și menținerea atenției publicului. Exerciții și simulări.

 

Oferim un discount de 20% pentru ONG-uri. Pentru mai multe detalii scrie-ne la ingrid@ffff.ro. Locația va fi anunțată ulterior.

Powered by Fundația Friends For Friends (ffff.roși sprijinit de FAB LAB Iași și PIN Magazine.

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe