Cine-concert Necunoscutul

Cine-concert Necunoscutul TIFF.22

Cine-concert Necunoscutul

TIFF.22

Miercuri, 14 iunie, 21:30, Muzeul de Artă

Regia: Tod Browning

Muzică & interpretare: Stephen Horne & Martin Pyne

Un thriller cult fascinant și bizar pe muzica originală și în acompaniamentul live a doi muzicieni de renume, Stephen Horne și Martin Pyne

The Unknown (Necunoscutul) este un film-cult din 1927 al nonconformistului Tod Browning - cineast, actor de vodevil, artist de circ. Lon Chaney joacă rolul lui „Alonzo cel fără brațe”, un aruncător de cuțite care își folosește picioarele pentru a executa spectaculoase numere de circ împreună cu Nanon (interpretată superb de Joan Crawford), o fată de carnaval îmbrăcată sumar, cu care speră să se căsătorească. Alonzo însă nu este un simplu artist de circ, ci un ucigaș care fuge de poliție. În încercarea de a o cuceri pe femeia pe care o iubește, Alonzo este pregătit să renunțe la tot și, pentru a-și atinge scopurile, recurge la măsuri extreme.

Pianistul Stephen Horne este considerat unul dintre cei mai importanți acompaniatori de film mut și colaborator de mai bine de 30 de ani al BFI Southbank din Londra. A concertat în numeroase instituții prestigioase din Anglia, de la Barbican Centre la Imperial War Museum, și a înregistrat muzică pentru lansări de DVD-uri, proiecții și instalații muzeale cu filme mute. Martin Pyne este compozitor, percuționist și improvizator muzical, care cântă mai ales la vibrafon, tobe și alte instrumente de percuție.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe