Thy Veils / Alira Mun | Control Club

Thy Veils / Alira Mun | Control Club

Thy Veils / Alira Mun | Control Club

Trupa THY VEILS revine în fața publicului pentru o serie de concerte ce vor descrie noi elemente de explorare artistică. Evenimentul ce va avea loc în Control Club din București este cel de-al doilea concert din această serie și se va desfășura pe data de 18 noiembrie 2022, începând cu ora 19.00.

Membrii trupei vă invită la un concert inedit în care puteți descoperi, explora și cartografia rezonanța și imaginile unui întreg univers. Apărut în 1995 ca un proiect de studio, formă a expresiei artistice a lui Daniel Dorobanțu, THY VEILS se transformă, în 2008, într-un grup de artă performativă. De atunci, grupul aduce cu sine o explorare contemporană a ceea ce reprezintă ideea de live performance.

Cu o activitate de peste 27 de ani, THY VEILS este un organism într-o continuă expansiune a viziunii și exprimării artistice. Consacrați ca o voce coerentă în peisajul muzical autohton, THY VEILS s-a manifestat artistic cuprinzând o paletă largă de public. Până în acest moment, proiectul timișorean a lansat 7 albume de studio, 4 producții înregistrate live, numeroase single-uri, un DVD cu eseuri video non-narative, artă video pentru spectacole live și instalații video, muzică pentru film și dans contemporan. O discografie ce se înfățișează sub forma unei enciclopedii complexe a muzicii electronice ce introduce ascultătorul în sfere ce țin de futurewave, neoclasic, EDM sau NU jazz.

Despre “Next Forever”, următorul material ce urmează să fie lansat și care va fi expus în concertul din Control Club, Daniel Dorobanțu, fondatorul grupului, declară că: “ În contextul explorărilor Thy Veils, «Next Forever» este bucuria pe care ți-o dă gândul apropierii de casă. Este, compozițional vorbind, un dans pe care îl dobândești din inerție, în mod organic și pe care îl dezvolți în principiile libere ale bucuriei. Thy Veils este o călătorie în pas cu timpurile și deseori înaintea lor.”

În deschiderea evenimentului și pentru prima dată live în București, vocalista și producătoarea Alira Mun va susține o reprezentație live, în care vor fi expuse publicului noile sale directii creative, printre care și cel mai recent single, “Eclipsa”. Cu o retorică compozițională ce gravitează în jurul unor genuri ca techno sau IDM, Alira Mun își îndreaptă viziunea către zone din afara spectrului ei inspirațional precum synthwave sau industrial. Modul inovator prin care Alira Mun reușește să-și exprime creativitatea transcende genul și transformă muzica în structuri sonore pe care cu ușurință le putem numi electro-poeme.

Eveniment: https://fb.me/e/6BpF2mUHU 

Parteneri media: CVLTARTES, Pendul.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe