fbpixel
Skip to main content

PRANA TRIO - Alexandra Luiceanu (harpă), Bhaskar Das (bansuri), Issam Garfi (flaut) / seria "West meets East"

PRANA TRIO - Alexandra Luiceanu (harpă), Bhaskar Das (bansuri), Issam Garfi (flaut) / seria "West meets East" în program lucrări de Satie, Godefroid, Kreisler, Rotaru, Miyagi, Hanim, Cantemir și muzică clasică indiană

PRANA TRIO - Alexandra Luiceanu (harpă), Bhaskar Das (bansuri), Issam Garfi (flaut) / seria "West meets East"

în program lucrări de Satie, Godefroid, Kreisler, Rotaru, Miyagi, Hanim, Cantemir și muzică clasică indiană - muzica

Seria de concerte “West meets East” continuă cu un nou proiect. 

Vă invităm la o călătorie sonoră prin muzica clasică din Franța până în Orientul Îndepărtat, cu escală în spaţiul otoman şi în India. Programul concertului include lucrări de Satie, Godefroid, Kreisler, Rotaru, Miyagi, Hanim, Cantemir alături de compoziții și aranjamente inedite având la bază muzica clasică indiană.

Veți asculta o combinație rară de instrumente: harpă, bansuri și flaut ! Muzicienii explorează sunetul flautului european, din metal, alături de cel al flautului indian, din bambus, susținut de harpă, atât de versatilă în ilustrarea spațiilor îndepărtate, din Orient.

Prana Trio sunt Alexandra Luiceanu (harpă), Bhaskar Das (bansuri) și Issam Garfi (flaut).

 

Prana Trio (în sanscrită “suflu vital”) este un proiect imaginat de artiști în pandemie, la distanță, visând la libertate și la călătorii extraordinare. Veți asista la împlinirea acestui vis pe scena de la București. Cei trei artiști creează o muzică vie și colorată cu cele mai variate trăiri, de la calm și visare, până la exuberanță și bucurie de viață. 

__________________________

Având rădăcini în România, Alexandra Luiceanu este un adevărat fenomen pe scena muzicală din Franța, unde a primit apelativul de “harpa diva”. Renumită pentru stilul său virtuoz, expresiv și plin de culoare, a fost dezvăluită publicului larg în 2019 cu un prim album solo intitulat MATRIOCHKA, singurul album de harpă nominalizat la Premiile Internaționale de Muzică Clasică 2020 și care a primit „Clef d'Or” ResMusica. Absolventă a Conservatoarelor din Lyon și din Paris, Alexandra a câștigat Premiul I la Music & Stars Awards și la Concursul Internațional Léopold Bellan, de asemenea, este laureată a Fundației Banque Populaire și a Fundației Tissier-Grandpierre.

Bhaskar Das este binecunoscut publicului român prin participarea la cele trei turnee „West meets East” 2017-2019, un revival și un pas înainte pe calea începută de Ravi Shankar și Yehudi Menuhin în 1965. Descendent al unei mari familii de muzicieni clasici indieni, Bhaskar a primit în dar primul său flaut la vârsta de 4 ani de la maestrul Bholanath Prasanna, profesor al legendarului Hariprasad Chaurasia. A avut privilegiul de a cânta pentru premierul indian Narendra Modi și pentru regele Filip al Belgiei. Este recunoscut de către Consiliul Indian pentru Relații Culturale pentru măiestria sa în interpretarea la bansuri, iar talentul său a fost onorat cu premii la numeroase concursuri muzicale. Este, de asemenea, bursier al guvernului Indiei, cu o diplomă master cu distincție de la Universitatea din Banaras. 

Issam Garfi si-a început cariera de muzician în Tunisia de la o vârstă fragedă, cântând în orchestra tatălui său, apoi ca flaut solo în Orchestra Simfonică Tunisiană. A apărut pe scenă ca solist, muzician de cameră și orchestral cu diverse ansambluri și orchestre. Absolvent al Conservatorului Regal din Liège, al Conservatorului Național din Strasbourg și al Conservatorului Național din Rouen, titular al unui Master în Științe ale Educației, Issam predă ca profesor de flaut în școlile de muzică din Franța: Conservatorul Național de Muzică din Rouen, Académie d'Aix-Marseille și Académie de Nice.

 

______________________________________________

Profitați de această ocazie unică, notați în calendar și veniți la concert !

Seria de concerte "West meets East" a fost inițiată în 2017 de Jazzmine.World

Organizator: Centrul cultural "Rabindranath Tagore" în parteneriat cu Ministerul Culturii din India și Ambasada Indiei la București.

Sponsori: Institutul Francez București, Organic India

_____________________________________________

CUMPĂRAȚI BILETE prin www.eventbook.ro

sau direct, de la aceste puncte de vânzare:

- librăriile Humanitas

- libraria "Kyralina" (str. Biserica Amzei 10)

 

____________________________________________

PREȚ BILET: 65 lei

 

Stay Up To Date With Your Favorite Events